UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.07.2024 16:21 Starost: 15 days

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, oprez protiv Japana

Foto OKS

Aktuelni olimpijski pobednici, vaterpolisti Srbije u nedelju u 12.05 časova počinju svoje olimpijsko učešće u Parizu. Rival je ekipa Japana, sastav sa spcifičnom stilom igre, koji ne bi smeo da bude preveliki zalogaj našim igračima.Po mnogim ocenama Japan je uz Australiju, rivala Srbije u drugom kolu, najslabiji sastav u B grupi.

Međutim na konferenciji za medije u Beogradu, pted polazak na put u Pariz, savezni selektor Uroš Stevanović je zabranio opuštanje:

- Naš cilj su dobra igra i pobede koje bi nas odvele u četvrtfinale i dali dosta vremena za uigravanje. Medjutim zabluda je ako neko misli da su rivali u prva dva kola slabi timovi. Japan je nedavno bio uspešan u igri protiv Francuske i Italije- rekao je Stevanović.

Japan ima igrače koji su fizički slabiji od ostalih ekipa. Zbog toga igraju presing po celom bazenu ali je jako teško izdržati takav ritam do kraja.

- Ova reprezentacija je uspešno izlazila na kraj sa Japanom u Fukuoki i Dohi – podseća Stevanović.

U te dve utakmice prva poluvremena su bila izjednačena sa golom razlike za Srbiju. U nastavku bi Srbija odigrala mnogo bolje i tako stizala do ubedljivih trijumfa 16:10 i 17:10.

Selektor Japana Šiota je u odnosu na Tokio promenio sedmoricu igrača dok je sastav identičan onom koji je u Dohi na SP zauzeo 11. mesto. Najbolji igrači su strelac Inaba, nešto iskusniji Vatanabe i mladi igrač Inou.

Srpski reprezentativci su bili na otvaranju Igara. Zastavu je sa Majom Ognjenović nosio Dušan Mandić.

- Kiša jeste poremetila ceremoniju ali nije umanjila ponos koji sam osećao u tim momentima. Nisu nas baš dobro snimili ali ponavljam, nije važno šta se  videlo, važno je šta smo mi osetili. Čast je bila biti deo te priče i nositi srpsku zastavu na otvaranju najvećeg takmičenja – rekao je Dušan Mandić.