UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.08.2024 09:30 Starost: 1 day

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, Jelenić: sedma uzastopna medalja

Foto Miša Vukadinović V.Novosti

U Parizu su, na Olimpijskim igrama i predstavnici Vaterpolo saveza na čelu sa predsednikom Viktorom Jelenićem. Zadovoljstvo zbog obezbeđjene medalje je veliko ali je i velika nada da bi igrači mogli u finalu u nedelju da odigraju meč za nezaborav i da osvoje treći put uzastopno zlatnu medalju.

- Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000 a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci – kaže Viktor Jelenić.

Na početku priprema, u junu u Kragujevcu, predsednik VSS Je pričao sa igračima:

- Nije tajna, razgovarali smo o svemu, rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj najsjajnije odličje. To je izmedju ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama.

O samom turniru će biti još priča i priča:

- Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitatm i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima se zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje.

Jelenić je u karijeri osvojo broznu u Sidneju i srebro u Atini.

- Olimpijski finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moje veliki prijatelj, Ivica Tucak sa kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi . Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi