UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.08.2024 17:52 Starost: 3 days

Kategorija: Reprezentacija

Stižu dani odluke, Srbija sa SAD za polufinale OI (Petak, 14:35)

Stižu dani odluke na olimpijskom turniru. Srbija u petak u 14.35 igra polufinale protiv selekcije SAD koja je u četvrtfinalu bila bolja od Australije posle izvođenja peteraca.

U srpskom taboru su arhivirali veliku pobedu protiv Grčke i sve misli su okrenute duelu koji može da obezbedi medalju. Zbog toga je motiv generacije u koju mnogi nisu verovali ogroman. Sa druge strane i Amerikanci imaju istu želju, po prvi put su polufinalu od 2008. i Igara u Pekingu.

Tada je Srbija u polufinalu neočekivano poražena od Amerike 10:7. Kasnije su Amerikanci poraženi od Mađarske dok je Srbija stigla do bronze posle trijumfa nad Crnom Gorom. Tada je srpski tim vodio sadašnji selektor Amerike Dejan Udovičić.

Od Igara u Tokiju Srbija je tri puta na svetskim prvenstvima igrala sa Amerikancima. Zabeležene su sve tri pobede ali je svaki put sve teže i teže tako da u srpskom timu nema opuštanja.

- Imaju odličan tim, vrhunske pojedince. Razmišljamo samo o našoj igri. Verujemo u sebe. Za ovo smo se spremali, siguran sam da ćemo dati sve da bi pobedili obezbedili medalju – rekao je Strahinja Rašović.

Jedan od najiskusnijih u našem timu Miloš Ćuk je dodao:

- Grčku smo završili. Bitno je za samopoudanje. Respektujemo Amerikance, neće biti lako. Imaju veliki broj šutera, sjajnog centra. Nema sada lakog posla, analiziramo ih čitav dan. Na nama je da zadržimo nivo agresivnosti, dobijamo tako slobodu u napadu. Imamo prostora da unapredimo igru, bićemo još bolji. Idemo ka našem cilju. Nismo još zadovoljni. Jako i iz sve snage i verujem da će sve biti dobro. Idemo sa 200 posto na njih, da prodjemo i taj korak.

Tako slično razmišljaju svi naši igrači. Dva cilja su izvršena ostao je treći najvažniji – maksimalan angažman u borbama za medalju.