UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.10.2021 17:00 Starost: 3 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

SVETSKO PRVENSTVO JUNIORKI (20) Poraz u četvrtfinalu od Grkinja

Grkinje godinama pripadaju svetskom vrhu, Srpkinje na žalost ne mogu da se pohvale da su u tom društvu. Zbog toga i ne čudi poraz naših reprezentativki na Svetskom prvenstvu do 20 godina u izraelskom gradu Netanji u četvrtfinalu od Grčke 18:5 (6:1, 3:2, 4:2, 5:0).

U gornjh osam u koje je Srbija ušla pobedama protiv Perua, Argentine i Brazila su izuzetno jaki sastavi poput Grčke, Italije, Rusije, Španije, Mađarske i Italije ali i Izraela koji godinama ulaže i koji je u prvoj utakmici u grupi bio bolji od našeg tima 14:9.

U duelu sa Grčkom sve se odvijalo kako su želele protivničke igračice. U prvoj četvrtini su demonstrirale klasu, povele 6:1 U naredne dve su spustile loptu ali i dalje povećavale prednost da bi u završnih osam minuta ponovo odigrali blizu svog nivoa.

To je jednostavno tako. Sve preko osmog mesta je izuzetan rezultat, osma pozicija obzirom na žreb realnost i dokaz da ovaj tim ima potencijal.

Srbija je igrala u sastavu: Travar, Šarac, Avdić, Teodorović 1, I.Lujić 1, Rončević, J.Lujić, Milićević, Kaplarević 1, Ilić 2, Gašić, Lukić, Dimitrijević.