UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.02.2022 20:38 Starost: 2 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

KVALIFIKACIJE ZA EP pobeda protiv Švajcarske

Srbija – Švajcarska 17:11 (5:4, 2:5, 4:0, 6:2)

Bazen SC Jug. Sudije: Gončarenko (Ukrajina) i Uhlig (Nemačka). Isključenja: Srbija 11, Švajcarska 15,

SRBIJA: Lazić, Švec 3, Avdić 1, Milićević 1, I.Lujić , Ilić 1, Novaković, Mandić 2, Kaplarević 1, Vuković 5, Miladinović 2, J.Lujić 1, Travar.

ŠVAJCARSKA: Fredman, Kapaćoli 1, Grandis , Verhagen 2, De Feo 2, Kohli 5, Stucki, Velikova, Zvicki, Karbalo, Adler, Karbalo 1, Zavaloni.

Srpske vaterpolistkinje su u Zrenjaninu u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na EP u Split pobedile Švajcarsku  17:11  (5:4, 2:5, 4:0, 6:2 ). U subotu je rival najslabiji tim u grupi Belgija a u nedelju će se u meču sa Turskom tražiti overa vize za odlazak u Hrvatsku.

Večeras su viđene dve loše četvrtine Srbije prtiv ekipe koja od 1995. godine nije bila učesnik Evropskog prvenstva. Kada je Jana Lujić postigla gol za 6:4, za prvo vođstvo od dva pogotka činilo se da igra dobija željeni tok. Međutim, usledila je serija Švajcarkinja. Za tri minuta su postigle pet golova. Povele su 9:6 a šok minute je prekinula najbolja igračica susreta kapiten Jelena Vuković golom sekund pred veliki odmor.

Posle pauze potpuno druga pesma. Srbija je pohvatala konce, Švajcarkinje to nisu mogle da izdrže. Golovi domaćina su se ređali kao na traci, šest za redom. Nikolinu Travar je na golu zamenila Vanja Lazić, odbrana je bila sve sigurnija i plod takve igre je stalno povećavanje prednosti naših igračica.

U igri iz koje moraju da se izvuku pouke Vuković je postigla pet golova, odlična Švec tri, po dva su postigle Miladinović i Mandić dok su se po jednom upisale J.Lujić, Kaplarević, Ilić, Milićević i Avdić

U dosadašnjim susretima Turska je pobedila Belgiju 23:9 i izgubila od Grčke 25:7, Švajcarska je savladala Belgiju 14:7.

Grčka ima šest bodova, Srbija, Turska i Švajcarska 3 dok je Belgija bez bodova.