UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.10.2021 19:51 Starost: 3 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

SVETSKO PRVENSTVO JUNIORKE (20) Srbija u četvrtfinalu

Vaterpolistkinje Srbije, na Svetskom prvenstvu do 20 godina u Netanji pobedili su Brazil 11:7 (4:0, 0:1, 4:2, 3:4) i tako se plasirale u četvrtfinale u kojem će sutra igrati sa Grčkom.

Time je ispunjen cilj, plasman među osam najboljih svetskih reprezentacija. Pored Srbije tu su još Italija, Španija, Mađarska, Grčka, Holandija, Izrael i Rusija. Kao i u seniorskoj konkurenciji odlčinih šest elekcija uz domaćina prvenstva Izrael i Srbiju.

Protiv Brazila je Srbija odlično odigrala prvu četvrtinu u kojoj je preko kapitena Hristine Ilić dva putam zatim Avdićeve i Lujićeve stekla veliku prednost 4:0. Brazil je dobio drugu četvrtinu postigavši jedan pogodak. U trećem delu ponovo bolja Srbija, Ilić,Kaplarević i Milićević su napravile razliku 7:2 i tu se pitanje pobednika nije postavljalo. Do poslednjeg odmora, za 8:3 se upisala najbolja igračica susreta Hristina Ilić.

U završnih osam minuta izjednačena borba. Prvu su Milićević i Lujić napravile najveću razliku 10:3 da bi usledila četiri pogotka protivničkih igačica. U poslednjem sekundu tačku je stavila Ana Milićević.

Srbija je igrala u sastavu: Travar, Šarac , Avdić 1, Teodorović , I.Lujić 1, Rončević , J.Lujić 1, Milićević 3, Kaplarević 1, Ilić 4, Gašić , Lukić , Dimitrijević.