UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.10.2021 17:25 Starost: 3 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

SP JUNIORKI (20), Srpkinje osme

Malo, samo malo je nedostajalo Srbiji da stigne do sedmog mesta na SP za igračice do 20 godina u izralskom gradu Netanji. Vodile su 10:8 nepuna dva minuta pre kraja ali nisu izdržale, što agresivniju igru domaćina prvenstva što odluke sudijskog para koje su našu selekciju deset minuta ostavili bez igrača više dok je Izrael imao za redom peterac i čini se šest puta brojčanu prednost. Na kraju su odlučili peterci, Izrael je slavio 14:13 (4:3, 3:3, 0:3, 3:1- 4:3).

Srpkinje su povele 2:0 pa dozvolile organizatoru prvenstva seriju od četiri pogotka. U drugom delu domaćin nije uspevao da se odvoji, Milićević, Lujić i kapiten Ilić su držale ritam. U trećih osam minuta odlična igra pulenki Dragane Ivović. Izjednačila je Ana Milićević da bi razigrana Tatjana Teodorović sa dva gola donela prednost 9:7. Posle pogotka Milićevićke Srbija je vodila 10:8. U poslednjih sto sekundi Farkaš je sa dva gola izjednačila.

Kod peteraca prvo je neuspešna bila Ana Milićević. U poslednjoj seriji stativu je pogodila Farkaš ali najbolja igračice Srbije na turniru Hristina Ilić nije uspela da obezbedi nastavak peteraca. Tako je Srbija sa tri pobede i četiri poraza završila na osmom mestu.

Srbija je imala 14 puta igrača manje i jedan realizovani peterac, Izrael devet izbačaja i dva relizaovana od tri dosuđena peterca.

Za Srbiju su igrale: Travar, Šarac, Avdić 2, Teodorović 2, I.Lujić 2, Rončević, J.Lujić, Milićević 3, Kaplarević, Ilić 3, Gašić 1, Lukić, Dimitrijević.