UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.07.2022 16:04 Starost: 2 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

Srpske juniorke devete na Evropskom prvenstvu u Netanji

Srpske vaterpolistkinje rođene 2003. godine i kasnije zauzele su deveto mesto na Evropskom prvenstvu u Izraelu.

Ženska reprezentacije Srbije pobedila je Ukrajinu 12:4 u borbi za devetu poziciju, a pre toga je bila bolja od Portugala 19:15. Golove su postigli: Pejčić 1, Avdić 2, J.Lujić 1, I.Lujić 1,Lukić 4, Milićević 2 i Zelić 1.

Cilj Srbije bio je plasman u najboljih osam, ali su naše vaterpolistkinje u grupi izgubile od Španije i, u najvažnijem meču, od domaćina, pa su u osmini finala imale jako težak zadatak protiv Grčke.

Srbiju su predstavljale: Iva Lujić, Lolita Avdić, Ana Milićević, Tijana Lukić, Aleksandra Trmčić, Ana Pavlin, Maja Dulić, Anastasija Koreni, Jovana Todorovski, Jana Lujić, Tara Pejčić, Milica Zelić, Aleksandra Antanasijević, Iva Marinković i Jovana Radonjić.

Selektorka Ivana Ćorović je po završetku takmičenja rekla:

- Loše smo otvorili utakmicu, prvu četvrtinu smo krenuli dosta stegnuto i nismo koristili veliki broj prilika koje smo stvarali, što smo u nastavku uspeli da poravimo. To nam se tokom takmičenja, sem u utakmici protiv selekcije Grčke koju smo odlično otvorili, pokazalo kao boljka, kao i oscilacije koje imamo u igri i to su stvari na kojima moramo da radimo, kako bismo došli do toga da imamo stabilnost od početka do kraja. Nažalost, nismo uspeli da uđemo u prvih osam ekipa, što nam je bila želja pred početak takmičenja. Kao što sam rekla, utakmica sa domaćinom je bila ključna. Malo sreće pri žrebu je moglo da nam pripomogne, ali to je svakako nešto na šta ne treba računati i oslanjati se. Devojkama čestitam na pobedi, borile su se, dale sve od sebe, imamo mali predah pa nastavljamo sa radom za takmičenja koja nam predstoje - istakla je Ćorović.