UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.07.2024 01:52 Starost: 6 days

Kategorija: Reprezentacija

Srpski juniori osvojili srebro na Svetskom prvenstvu u Buenos Ajresu

Srbija je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u Buenos Ajresu. Kao u Beogradu pre dve godine najbolji su bili 18-godišnjaci Mađarske koji su tada takođe bili bolji od srpskog sastava. Mađarska je pobedila 12:10.

Efikasna je bila prva četvrtina sa deset golova. Mađari su od šest golova četiri postigli sa igračem više i jedan iz peterca. Srbija je vodila 1:0 i 2:1, rival 3:2 i 4:3 da bi posle gola Kojića za izjednačenje Benedek i Balog doneli prvi put prednost svom timu od dva gola.

Selektor Saković je posle prve četvrtine Dimkovića zamenio Savićem koji je odlično branio u drugoj četvrtini. Dugo nije bilo pogotka u drugih osam minuta. Simon je sa igračem više posle odbrane srpskog golmana snašao i doneo svom timu plus tru. Odmah je sa igračem više smanjio svojim drugim golom Vuk Kojić. Novaković je, ponovo sa brojčanom prednošću u bazenu, 19 sekundi pre poluvremena doveo Srbiju na minus 1. Srbija je popravila igru sa igračem manje, Mađarska je posle 4-4 u prvoj četrtini u drugoj imala 5-1. Sakovićev tim je bio na 7-4.

U prvom napadu sa igračem više Novaković je izjednačio da bi sredinom četvrtine, bombom sa osam metara Gladović doneo vođstvo Srbiji. Lugoši je iz sumnjive situacije izjednačio 2,1o do kraja trećeg dela. U poslednjem napadu Madjara u četvrtini Simon je sa dva metra savladao Savića i sa 9:8 je njegov tim otišao na poslednji odmor.

Posle izjednačenja Novakovića Madjari su postigli dva gola. Drugi je bio posledica grube greške srpske odbrane koja je rivalu bukvalno poklonila peterac. Madjari su imali 11:9 sredinom poslednjeg dela. U narednom napadu Srbija je imala dvojicu igrača više i Gladović je to iskoristio. Dva puta su Mađari propustili igrača više. Isključenja su se redjala kao na traci na obe strane. Miloš Saković je 2,45 do kraja tražio tajm aut za izjednačenje ali realizacije Kojića nije bilo. U kontri sjajni Simon je postigao sjajan gol, Srbija je dva minuta pre kraja bila u minusu 10:12. Trebali su brzo golovi. Nervoza je činila svoje, Mađarska je odbranila titulu iz Beograda.

Srbija – Mađarska 10:12 (4:6, 2:1, 2:2, 2:3)

Igrač više: Srbija 14 (7), Mađarska 13 (5)

Srbija: Dimković, Bodiroga 1, Novaković 3, Tomić, Kojić 2, Gladović 2, Canepa, Đokanović 1, Adamović, Krstić 1, Lazić, Savić, Čonkić. Selektor Saković.

Mađarska: Borbelji, Balog 2, Tot 2, Simon 4, Zeman, Benedek 2, Tatrai, Nađi, Haverkamp 1, Pajan, Lugoši 1, Zitaš, Čeh. Selektor Korenji.