UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.12.2018 16:48 Starost: 6 yrs

Kategorija: Saopštenja

Saradnja VS Srbije i Kine

Kineski vaterpolo je preman da saradjuje sa srpskim. Danas je potpisan ugovor o saradnji dve organizacije na četiri godine, ugovor od kojeg obe strane mnogo očekuju.

Na konferenciji za štampu u Kući vaterpola ispred kineskog saveza su bili direktor Lei Ming, tim menadžer Zao Ki, selektor Petar Porobić a ispred domaćina predsednik Viktor Jelenić i generalni sekretar Nemanja Marijan.

- Obuhvatili smo ugovorom sve selekcije, trenere i sudije.Hoćemo da pomognemo Kini da naporeduje ali i da oni budu naši učitelji kada je u pitanju ženski vaterpolo. Tu su bolji.

Le Ming se zahvalio na gostoprimstvu:

- Ovi trofeji sve govore i jasno je zašto smo izabrali Srbiju za partnera.

Petar Porobić se setio vremena kada je vodio reprezentaciju Srbije i Crne Gore istakavši zadovoljstvo što je ponovo u Kući vaterpola.

- Sada želimo dugoročnu saradnju u kako je, Jelenić rekao u svim kategorijama i segmentima.Vaterpolo u Kini može da bude na višem niovu ako se neke stvari organizaciono srede. Sada Kina ima četiri muška i sedam ženskih klubova a to je malo. Kini pored bazena koji su za priču treba i sistem takmičenja.

Pomenuta je mogućnost da Kina u nekoj od narednih sezona bude učesnik regionalne lige i da kineski igrači pojačaju srpske klubove.