UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.03.2019 11:32 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija danas putuje u Sisak

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas u 14 časova putuje u Sisak. Na put će pored članova stručnog štaba krenuti igrači: G. Pijetlović, V.Rašović, Ranđelović, D.Pijetlović, Aleksić, Jakšić, Prlainović i S.Mitrović dok će ih u mestu odigravanja utakmice čekati Filipović, Mandić, Vico, Ćuk i B. Mitrović.

Poslednji susret u grupi Evropa kuša se igra sutra u 17.30. Iako nema rezultatski značaj, obzirom da su se obe ekipe plasirale na završni turnir ovog takmičenja k (Zagreb 5 - 7.april), sigurno je da će gledaoci uživati kvalitetnom nadmetanju vrhunskih asova. U decembru, u Nišu Srbija je pobedila posle boljeg izvodjenja peteraca.

- Poslednjih godina Srbija i Hrvatska su dve najuspešnije reprezentacije. Mi smo olimpijski i evropski šampioni, oni svetski prvaci. Prošle godine smo igrali više puta, postoji mogućnost da tako bude i ove sezone. I jedni i drugi znamo da je Sisak rezultatski najmanje bitan i da će one prave utakmice biti vezane za Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo. Sa druge strane želimo da vidimo gde smo sada sa formom uz obavezu da se publici protiv domaćina predstavimo na pravi način. Forma jeste meni u fokusu a naravno tradicija nameće i želju da rezultat bude uspešan - kaže selektor Dejan Savić.

Slično razmišljaju i vaterpolisti:

- Ulazimo u težak meč iz naporne klupske sezone, Filipović je recimo imao tri utakmice u Kupu Italije. Oni su odlična ekipa, sa vrsnim centrima koje nije lako sačuvati. Nemamo pritisak za razliku od njih. Nismo u top formi ali daćemo sve od sebe - smatra Sava Ranđelović.

Gojko Pijetlović dodaje:

- Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu bez obzira što rezultat nema neku istorijsku vrednost. Slično je bilo i u Nišu pa je meč bio vrlo kvalitetan. Lepo je da se okupimo svi i siguran sam da ćemo dati maksimum i za utisak i za rezultat.

Srbija ima bod više od Hrvatske. Za ostanak na prvom mestu u grupi potrebna je pobeda iz igre ili na peterce jer rival ima bolju gol razliku u odnosu na Rumune. 

U drugim grupama jedina je neizvesnost u "A" grupi gde Nemci imaju šansu da pobedom protiv Rusa odu u Zagreb. Podsetimo da će Srbija i Hrvatska razigravati u četvrtfinalu Evropa kupa  u Zagrebu sa grupom u kojoj su Grci i Španci. 

Evropa kup je kvalifikaciono takmičenje za Svetsku ligu koja će se održati u Beogradu.