UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.07.2022 17:40 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

SVETSKA LIGA, bolja igra ali poraz od Španije ISPRAVKA

WPinside

Srbija – Španija 15:20 (5:4, 5:5, 4:5, 1:6)

Sudije: Severo (Italija) i Dervu (Francuska). Igrač više: Srbija 10 (7), Španija 18 (14). Peterci: Srbija 2 (2).

SRBIJA: Rističević, Branković 1, Subotić 1, Pljevančić, Milojević, Vico, Vučinić 5, Lukić 2, Martinović 2, Radulović 3, Gavrilović, Velkić 1, Bulajić. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Agire, Penferada, Bjel 2, Sanahuja 3, De Toro 2, Valera 2, Famera, Kabanas 3, Taul 2, Baroso 3, Garsija 3, Bustos, Lorio. Selektor: Martin.

Srbija je odigrala mnogo bolje nego protiv Crne Gore ali je svetski šampion, igrom u poslednjoj četvrtini opravdao ulogu favorita i pobedio 20:15. U nedelju Srbija igra protiv Australije. Ukoliko Španija savlada Crnu Goru, onda bi Srbiji bila potrebna pobeda da izbegne poslednje mesto u grupi. Utisak je da Srbija koja nema nikakav imperativ u Strazburu lagano podiže nivo igre.

Čak 35 golova, veliki broj isključenja i sjajna realizacija Španaca sa igračem više obeležili su zanimljiv duel. Srbija je bila u igri do početka poslednje četvrtine kada je preko Martinovića povela 15:14. Tada je stala, Španci su se razigrali, pogađali mrežu Bulajića koji je branio u tom delu igre i na kraju zabeležili trijumf ubedljiviji od prikazanog u bazenu.

Prvih osam minuta su najavili čitavu utakmicu. Devet pogodaka, osam isključenja, šest realizacija igrača više i srpski peterac. Agire nije bio na nivou, pa je Srbija imala i prednost 5:4. U drugoj četvrtini najbolji deo igre naše reprezentacije i raspoloženi Radulović doneli su prednost 9:6 ali je rival, čini se bez većih problema hvatao priključak. Slično je bilo i u trečem delu kada je na sceni bio odlični Vučinić. Sa 14:14 se ušlo u poslednji deo u kojem je Srbija solidnu igru držala samo minut-dva i kada je kvalitet Španaca došao do izražaja.

Španci su imali igrača više 18-14, Srbija 10-7 uz dva peterca. Srbi su pogodili 15 od 28 udaraca, Rističević je imao devet a Bulajić jednu odbranu od ukupno 30 šuteva. Na drugoj strani Španci su šutirali 36 puta za 20 golova, Agire i Lorio su imali svaki po tri odbrane.