UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.12.2018 17:04 Starost: 6 yrs

Kategorija: Saopštenja

Poklon VSS deci opštinama na severu KIM

Foto. I Radulović V.Novosti

Dokazani prijatelji srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čelnici Vaterpolo saveza Srbije, obradovali su  novogodišnjim poklonima 1.200 mališana u tri opštine na severu Kosmeta.

Predsednik  VSS Viktor Jelenić i generalni sekretar Nemanja Marijan uručili su najpre paketiće najmlađim stanovnicima opštine Leposavić u Predškolskoj ustanovi „Naša radost" gde su im se mališani, pesmom i igrom zahvalili za pažnju i poklone koje su dobili.

- Svoj deci znači pažnja i pokloni, a ovoj ovde posebno. To se danas videlo i na njihovim licima – rekao je Jelenić i preneo pozdrave i podršku svih reprezentativaca Srbije u ovom sportu

Iako nije prvi put na severu Kosmeta, zadovoljstvo ali i emocije nije mogao da sakrije sekretar Nemanja Marijan.

- Veoma je dirljiv susret sa ovom dečicom i drago mi je da smo bar malo uspeli da ih obradujemo. Trudićemo se da i u narednom periodu još više mališana na Kosovu i Metohiji obradujem - rekao je Marijan i istakao da je želja „srpskih delfina" da naredne godine ponovo posete Kosovo i Metohiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić je rekao

- Zahvaljujem se u ime opština sa severa Kosmeta našim dokazanim šampionima, koji su i ovim činom pokazali da saosećaju sa našim narodom ovde i trude se da nas podrže u našoj borbi. Pokloni koje su doneli su svakako vredni, ali nam više od toga znači njihov dolazak, jer to nam pokazuje da nismo sami i da su oni, ali i čitava država Srbija, uz nas - rekao je Todić.

Za radost gotovo hiljadu mališana u severnoj Kosovskoj Mitrovici pobrinulo se rukovodstvo bratske opštine Mali Zvornik koji su više puta do sada pomagali Srbima u ovom gradu. 

Prvi čovek ove opštine Zoran Jevtić podelio je novogodišnje paketiće mališanima u Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz", ali i učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur" i Osnovne škole „Veljko Banašević".