UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.07.2022 15:04 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

SVETSKA LIGA, Srbija poražena u četvrtfinalu

WPinside

Srbija – Italija 7:14 (2:3, 2:3, 2:4, 1:4)

Sudije: Flahiv (Australija) i Spiritosanto (SAD). Igrač više: Srbija 8 (2), Italija 7 (4). Dva igrača više: Italija 1 (0). Peterci: Srbija 1 (1), Italija 2 (2).

SRBIJA: Rističević, Branković, Subotić 2, Pljevančić, Milojević, Vico 1, Vučinić 1, Lukić, Martinović 1, Radulović, Stojanović, Velkić 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

ITALIJA: Del Lungo, Alesani 2, Damonte 3, Grata, Fondeli 1, Kanela 1, Rencuto 2, Marciali 1, Prešuti, Ferero 1, Di Soma 3, Dolče, Nikosia. Selektor: Kampanja.

Srbija će sutra igrati u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta protiv poraženog iz duela Španija – Kanada. To je epilog četvrtfinanog duela u kojem je iskusniji sastav Italije zasluženo došao do ubedljive pobede. Prednost stečenu u početku utakmice Kampanjini puleni su, bez većih problema, održavali i kako je vreme odmicalo bilo je jasno da Srbija i pored borbenosti neće moći da uradi nešto više. Na ruku Srbije nisu išli ni igrač više, ni igrač manje, slabiji dan golmana i uz nesporni kvalitet rivala poraz je bio neizbežan.

Bolje je počela Italija, povela brzo 2:0 da bi seriju lepim golom prekinuo Velkić. Posle gola Ferera smanjo je Vučinić. Srbija se u jednom renutku odbranila sa dva igrača manje ali je i propustila tri puta u prvoj četvrtini da realizuje igrača više.

Jakom odbranom, često na ivici isključenja iskusniji Italijani su nametnuli svoj stil igre u drugoj četvrtini. Ponovo su krenuli sa dva pogotka i 5:2 je bila prva opipljiva prednost. Radulović je smanjio, posle gola Di Some, Subotić je uspešni izveo peterac. Italija je na poluvremenu vodila 6:4.

Rencuto je bio dominantan u trećoj četvrtini golom iz peterca za 7:4 a zatim i za 8:5. Uzvraćali su iz peterca Subotić i potom lepim golom Martinović. Umor je stizao naš tim, greške su postale učestale. Na drugoj strani  razigrani Damonte je iz velike daljine pogodio gornji ugao Dobožanovljevog gola sredinom tog dela igre, Fondeli krunisao igrača više za 10:6 i za otklanjanje svih dilema oko pobednika.

Italijani su u završnih osam minuta nastavili seriju pogodaka i na kraju stigli do velike prednosti. Srbija je na žalost bila i bez snage i bez kvaliteta da poraz učini blažim. Od gola Martinovića za 6:8 do pogotka Vica za 7:13 proteklo je skoro 12 minuta.