UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.04.2019 16:06 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Prvi trening na bazenu Milan Gale Muškatirović

Vaterpolisti Srbije su danas pre podne održali prvi trening na bazenu "Milan Gale Muškatirović". Na ovom objektu će 23 igrača trenirati zaključno sa sredom. Dan kasnije, pre podne se putuje u Zagreb gde ih u 17.30 očekuje trening za četvrtfinalni susret finalnog turnira Evro kupa sa Španijom.

- Svi su tu, Mitrović je bio u Kragujevcu i delio medalje na Kupu Srbije za 2002. Prve treninge koristimo da vidimo u kakvom su stanju igrači. Još ne znam 15 igrača za Zagreb i moguće je da ih odredim tek u sredu- kaže selektor Dejan Savić.

Ono na šta se posebno ukazuje pažnja jesu nova pravila po kojima će srpska reprezentacija u najjačem sastavu prvi put igrati protiv Španije. Na Svetskom kupu u Berlinu su bila primenjena pravila ali sa potpuno drugačijim sastavom i sa rotiranjem 11 od 13 igrača. u Zagreb ide 15 a moći će da igraju njih 13. To je inače stav za LEN takmičenja. Primena 11 od 13 važiće samo za Olimpijske igre i Svetski kup ako se održava u toj godini.

U utorak u 12.45 će biti organizovana konferencija za medije u Kući vaterpola u Smetaninoj 2. Dan kasnije na prepodnevnom treningu će fotoreporteri moći da snime kraj rada ali će sutra na susretu sa novinarima biti sve saopšteno.

Ponovimo spisak igrača:Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Branislav Mitrović (OSC), Dimitrije Rističević (Katanija), Radomir Drašović (Sport menadzment), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau 04), Đorđe Lazić (Solnok), Ognjen Stojanović (Miškolc), Lazar Dobožanov (Radnički), Nikola Lukić (Šabac), Petar Velkić (Šabac), Marko Radović (Crvena zvezda).