UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.07.2024 14:34 Starost: 5 days

Kategorija: Reprezentacija

Od četvrtka do nedelje turnir " Srbija 2024" u Šapcu

Glas Podrinja

Međunarodni vaterpolo turnir za seniore u muškoj kategoriji, „Srbija 2024“ biće održan od četvrtka, 4. do nedelje, 7. jula u Šapcu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući. Kako je istaknuto, to je poslednji turnir u okviru priprema vaterpolo reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu.

Učestvuju reprezentacije Srbije, Francuske, Nemačke, Australije, Rumunije i Crne Gore.

-Praznik vaterpola i velika privilegija za Grad Šabac što će biti domaćin turnira koji je poslednji pred Olimpijske igre u Parizu. Učestvuje šest reprezentacija, od kojih su pet učesnici Olimpijade. Samo Nemačka ne učestvuje, a tu su Francuska, Australija, Rumunija, Crna Gora i reprezentacija Srbije. Očekivanja od naše reprezentacije su na najvišem nivou. Očekujemo zlato na Olimpijadi ili bilo koju medalju, jer znamo da u vaterpolu nijanse odlučuju. Zaista smo radosni što je naša reprezentacija na završnim pripremama kod nas u Šapcu. Pozivam sve sugrađane da dođu i isprate utakmice na ovom turniru. Ovo je štimanje najsitnijih detalja pred Olimpijadu i siguran sam da iz Malog u Veliki Pariz vaterpolo reprezentacija Srbije ide po najviše odličje- rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić optimista je pred predstojeća nadmetanja.

    -Imamo dve olimpijske zlatne medalje sa poslednja dva turnira. Od 2000. samo su Srbija u vaterpolu i američka reprezentacija u košarci na svakoj olimpijadi uzele medalju. Nadam se da će tradicija da se nastavi. Sve generacije su uvek išle na najviši trofej na Olimpijskim igrama, jer je to najveće takmičenje za svakog sportistu i kruna svega. Želeo bih da možemo da uzmemo treću zlatnu medalju, a svaka će da bude veliki uspeh. Šabac je organizator internacionalnih utakmica na najvišem nivou. Zahvalio bih se gradonačelniku, Gradu i Vaterpolo klubu na tome što nam je omogućio da odigramo poslednje provere pred Olimpijske igre (OI)- istakao je Jelenić

Poslednji turnir, ali ne i poslednja priprema pred OI, napomenuo je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović. On je pohvalio Šabac koji je pokazao da je u organizaciji domaćih i međunarodnih utakmica uvek bio na vrhunskom nivou.

 -Jako nam je bitan ovaj turnir. Izlazimo iz pripremnog perioda. Počeli smo u Kragujevcu, deset dana proveli u Kranju, danas smo se vratili. Sutra počinje ovaj turnir. To nam je prvi filter i prava proba pred Olimpijske igre. Posle toga nas očekuje rad u Novom Sadu sa crnogorskom reprezntacijom u Podgorici i pred sam put u Beogradu. Za sada je sve kako samo mogu da poželim. Igrači su motivisani, svesni su veličine takmičenja i očekivanja i želja svih pred OI u Parizu. Rad je bio stvarno izuzetan. Sad ide lepši deo kroz utakmice i sparinge, da se što više uigramo i da vidimo na čemu treba da radimo u nastavku priprema- rekao je Stevanović.

Predsednik Upravnog odbora Vaterpolo kluba „Šabac Eliksir“ Nenad Živanović istakao je da je Vaterpolo klubu Šabac izuzetno velika čast da bude domaćin ovog turnira.

-Za nas iz Vaterpolo kluba Šabac je velika čast što smo zajedno sa Gradom Šapcom domaćini turnira „Srbija 2024“ posle kojeg će reprezentacija otići na Olimpijadu. Trudićemo se da budemo dobri domaćini i očekujemo da će reprezentaciju pogledati što veći broj ljudi na svim utakmicama- naveo je Živanović.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marjan naveo je da je to pravi primer saradnje lokalne samouprave i lokalnog sportskog kluba koji uz podršku Grada Šapca iz godine u godinu raste i postaje vrlo značajan vaterpolo centar u Srbiji, te da je uveren da će se tako nastaviti i u budućnosti. Nadmetanja u zatvorenom gradskom bazenu počinju od 17.15 sati.

Raspored utakmica:

4. juli: Nemačka - Crna Gora 17.15

           Francuska - Australija 19

           Srbija - Rumunija 20.45

5. juli: Australija -Nemačka 17.15

          Rumunija - Crna Gora 19

          Srbija - Francuska 20.45

6. juli:  Srbija - Nemačka 8.30

           Francuska - Rumunija 10.15

           Crna Gora - Australija 12

           Nemačka - Francuska 17.15

           Rumunija - Australija 19

            Srbija - Crna Gora 20.15

7. juli: Francuska - Crna Gora 17.15

           Rumunija - Nemačka 19

            Australija - Srbija 20.45

 

Izvor Glas Podrinja