UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.07.2024 09:54 Starost: 2 days

Kategorija: Reprezentacija

"SRBIJA 2024" Goleada protiv Nemaca

Foto VSS S.Sandić

Srbija – Nemačka 22:3 (5:2, 6:1, 7:0, 4:0)

Gradski bazen. Sudije:Hodžers i Blanšar. Isključenja: Srbija 10, Nemačka 8. Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Pljevančić 1, Martinović 3, Ranđelović, P.Jakšić 2, Gavrilović 1, Drašović 2, Milojević 3, Vico 1, Ubović 3, Lukić 2, V.Rašović 1, Mišović, Radulović 3.

NEMAČKA: Benke, Božić, Kovač, Sajfert 1, Froktejš, Dolpe, Strelecki 1, Rotermun 1, Sekulić, Kupers, Rotermund, Baues, Švejmer, Simić.

Srbija je na turniru „ Srbija 2024“ zabeležila i treću, do sada najubedljiviju pobedu na turniru u Šapcu. Iako je selektor Stevanović odmarao najjače adute, Nikolu Jakšića, Ćuka, Mandića, Dedovića, Strahinju Rašovića, postava u bazenu je odigrala maksimalno ozbiljnu utakmicu protiv nedosraslog protivnika Nemačke.

Jeste da je u pitanju priprema ali niko ne voli da izgubi sa skoro 20 golova razlike a posebno to ne prija uvek borbenim Nemcima. Srbima kao da prijalo rano ustajanje, utakmica je počela u 8.30, pa su se rasanili plivajući iz sve snage, prelazeći preko Nemaca kao da ih nema.

Protiv Rumuna je primljeno sedam golova (četiri u prvoj četvrtini), protiv Francuza četiri, Nemaca tri. Za ukupno 11 četvrtina trojica srpskih golmana su primili 10 golova što je podatak o izuztnoj angažovanosti odbrane.

Kao i obično iz takve igre pred svojim golom sledili su brzi napadi i kada 22 lopte završe u mreži druge reprezentacije onda je utisak više nego povoljan. Naravno uz dodatak da ima puno posla, da Nemci ne igraju u Parizu i da su ovde sigurno najslabiji ali i uz ponovnu konstataciju da srpski tim nije meč shvatio rekreativno. Naprotiv, angažovanjem su potvrdili rešenost da se nametnu. Osim kapitena Ranđelovića svi igrači u polju su se upisalo u strelce a sa tri gola najefiasniji su Martinović, Milojević i Ubović.

Večeras u 20.45 Srbija igra protiv Crne Gore koja je u prepodnevnom programu poražena od Australije 13:11 dok je Rumunija pobedila Francusku 8:7.

Plasman Srbija i Australija 3-0, Crna Gora 2-1, Rumunija 1-2, Francuska i Nemačka 0-3-