UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.07.2024 21:59 Starost: 3 days

Kategorija: Reprezentacija

"SRBIJA 2024" plus 10 protiv Francuske

Foto VSS S.Sandić

Srbija – Francuska 14:4 (4:1, 3:1, 3:2, 4:0)

Gradski bazen. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Ivanovski (Crna Gora). Isključenja: Srbija 14, Francuska 7. Peterci Srbija 2 (1), Francuska 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 3, S.Rašović 2, Ranđelović 3, Ćuk, Dedović, Drašović 1, N.Jakšić 3, Vico, Lukić, Lazić, Milojević, Rističević, Radulović 2.

FRANCUSKA: Duboa, Sudadie 1, Krusila, Bove 2, Kaš, T.Vernu 1, M.Vernu, Bjorč, Marzuki, Bodegas, Vanpeperstart, Nardon, Fontani, Idzinski.

Francuzi su samo poveli na početku a onda osam minuta čekali do drugog gola. U međuvremenu je sa odličnom odbranom i kvalitetnim napadom Srbija postigla šest golova. Mandić, Ranđelović, Jakšić i Radulović su najavili golgeterski veče, Uz Drašovića i dva puta Strahinju Rašovića oni su bili strelci za Srbiju.

U drugoj četvrtini nije bilo opuštanja. Jakšić je pokazao da je u šuterskoj formi, pratili su ga Mandić i Rašović. Francuska nije u formi, očigledno je da domaćin Igara, ujedno i rival Srbije u grupi ima dosta da radi.

Srbi su susret iskoristili zaista kao dobar trening. Unedljiv trijumf ne sme da uljuljka, toga su svesni i igrači. I preostale dve četvrtine su protekle u daleko agilnijoj igri našeg tima a raspucao se i Sava Randjelović koji je tri puta pogadjao mrežu. Efikasna igra, raspoloženi strelci, taman koliko treba u ovom trenutku.

 

Po završetku utakmice Marko Radulović je rekao:

„ Još smo teški zbog jakih priprema, ovo je samo uvertira za Pariz. Rezultat ije realan odnos snaga i sigurno je da će sa Francuzima u grupi biti daleko teže na samom takmičenju Naš cilj je zlato, znamo koga predstavljamo. Odigrali smo večeras odličnu odbranu i sa Risričevićem i Filipovićem na golu, bilo je blokova i na tome moramo da radimo i bićemo još bolji“.

Strahinja Rašović je dodao:

„ Ovo ne sme da nas zavara, niti da se nešto uljuljkujemo. Bitno je da smo odigrali dobru utakmicu, da je odbrana bila čvrsta, agresivna, baš kako treba. Sigurno je da možemo da budemo još bolji. Zadovoljan sam kako ide, atmlsfera je odlična, uslovi za rad u Kragujevcu, Kranju i ovde u Šapcu idealni. Idemo dalje“

U preostale dve utakmice postignuti su sledeći rezultati: Australija – Nemačka 11:6, Crna Gora – Rumunija 10:6.

Plasman: Srbija, Australija, Crna Gora 6, Rumunija, Francuska i Nemačka bez bodova.

U subotu igraju: Srbija- Nemačka 8.30, Francuska – Rumunija 10.15 Crna Gora – Australija 12, Nemačka – Francuska 17.15, Rumunija – Australija 19, Srbija – Crna Gora 20.15