UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.07.2024 22:54 Starost: 16 hrs

Kategorija: Reprezentacija

Srpski juniori u polufinalu Svetskog prvenstva

Juniorska vaterpolo reprezentacija plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Buenos Ajresu, pošto je u prvom četvrtfinalnom meču pobedila Španiju rezultatom 17:16 (4:4, 6:1, 3:4, 4:7). Selekcija Miloša Sakovića se u borbi za finale sastaje sa pobednikom duela Hrvatska - Crna Gora.

Posle egal borbe u prvoj četvrtini (4:4), Srbija je početkom drugog perioda prvi put stekla dva gola razlike, a zatim je dosuđen brutaliti jednom španskom igraču, što je Srbija iskoristila da iz peterca povele 7:4, a u nastavku, u napadima sa igračem više, da stigne i do maksimalnih pet golova prednosti (9:4 i 10:5).

Probudili su se Španci u nastavku, prišli su u trećoj četvrtini na 11:9, ali je Gladović sa dva gola prekinuo taj nalet i vratio razliku na “+4”. Međutim, Španija nije odustala, pa je minut i po pre kraja prišla na samo gol zaostatka. Miljan Đokanović je uzvratio, da bi Španci 20 sekundi pre kraja postavili konačan rezultat.

Još jednom je najefikasniji bio Strahinja Krstić, strelac šest golova, dok su trostruki strelci bili Luka Gladović, Miljan Đokanović i Kosta Bodiroga.

Srbija je igrala u sastavu: Dimković, Bodiroga 3, Novaković, Kojić 1, Gladović 3, Canepa, Đokanović 3, Ićitović, Adamović, Krstić 6, Lazić, Savić, Čonkić.