UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.07.2024 20:21 Starost: 19 hrs

Kategorija: Reprezentacija

"SRBIJA 2024" Domaćin pobednik turnira

Foto VSS D.Sandic

Srbija – Australija 15:9 (4:1, 5:2, 4:5,2:1)

Gradski bazen. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Ivanovski (Makedonija).  Igrač više: Srbija 5 (3), Australija 7 (3). Peterci: Srbija 2 (2), Australija 3 (3)

SRBIJA: Rističević, Mandić 2, S.Rašović, P.Jakšić 1, Ćuk 2, Dedović 3, Drašović, N.Jakšić, Vico 2, Lukić, Lazić 3, Milojević, Mišović, Radulović 2.

AUSTRALIJA: Porter, Lambif, Maksimović 3, Negus, Pauer, L.Edvards, Pavilard 4,  Merkap 1, Burnes, Berbiulak, Pot 1, B.Edvards, Hedges, Put.

 

Poslednja utakmica turnira “Srbija 2024” je rešavala pitanje pobednika. Već umorni Srbi i Australijanci su igrali za prvo mesto. Srbija je daleko više pokazala i potpuno zasluženo osvojila naslov najboljeg.

Vrlo dobrom odbranom Srbija je Australiju naterala na loš napad, sa dve neiskorišćene prilike sa igračen više. Rival je jedini gol postigao preko Maksimovića iz peterca. Na drugoj strani je bilo mnogo življe. Pogadjali su spretni Dedović sa istekom napada, Mandić i centri Vico i Lazić (dodavanje Milojevića) sa igračem više. Ubedljivih 4:1 su predstavljali realan odnos snaga.

Australija se držala nekoliko minuta u nastavku preko Maksimovića sa igračem više i Pavilarda iz daljine su stizali do 2:4 i 3:5. Srbija je imala spreman odgovor kroz bomnbu Ćuka, zatim šraube Lazića na dodavalje Radulovića, pa peterca Radulovića zahvaljujići akciji Lazića. Kraj su obeležili golovi Petra Jakšića iz kontre na efektno dodavanje Strahinje Rašovića i Ćuka, opet neodbranjivo za 9:3.

Kratak udar Austrilije sa dva gola, prekinuli su centri. Prvo Lazić još jednom šraubom, pa Vico sa igračem više. Mandić se upisao iz peterca pošto je Milojević uradio sve, oduzeo loptu i bio sprečen da sam završi akciju. Ipak, u odnosu na prethodne dve četvrtine Srbija je pala u igri ali je rezultat bio bezbedan. U završnim sekundama Drašović je spojio sa golom Dedovića 13:8 na kraju trećeg dela.

Rističević je zamenio Mišovića u poslednjoj četvrtini. Rutinski je Srbija održavala prednost, protivnik je digao ruke, svestan da je preokret odavno bio nemoguć. Radulović I odlični Dedović su bili strelci lepih golova.

Srbija I Australija će igrati u Parizu u grupi pa je i pitanje koliko su se večeras sakrivale karte. U svakom slučaju u dobrom raspoloženju Srbija posle dva dana odmora nastavlja sa radom u Novom Sadu.

 

Rezultati

Prvo kolo: Nemačka - Crna Gora 7:14,  Francuska - Australija  7:11, Srbija - Rumunija 13:7

Drugo kolo : Australija -Nemačka 11:6 , Rumunija - Crna Gora  6:10,  Srbija - Francuska 14:4

Treće kolo:  Srbija - Nemačka 22:3, Francuska - Rumunija  7:8, Crna Gora - Australija  11:13

Četvrto kolo: Nemačka - Francuska 6:15, Rumunija – Australija 9:17, Srbija - Crna Gora 17:18 (14:14)

Peto kolo: Francuska - Crna Gora 12:14, Rumunija - Nemačka 16:12,  Australija - Srbija 9:15

Plasman: Srbija 13, Australija 12, Crna Gora 11, Rumunija 6, Francuska 3, Nemačka 0.