UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.10.2021 23:53 Starost: 3 yrs

Kategorija: Saopštenja

Svečana akademija povodom 100 godina vaterpola (2) govor ministra Udovičića

­

­Posle Viktora Jelenića, prisutnima se obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić_

- Dra­gi čla­no­vi po­ro­di­ce, ogrom­na je čast i pri­vi­le­gi­ja što imam pri­li­ku da vam se obra­tim. Imam tu čast da pri­čam na te­mu ogrom­nog po­no­sa, ogrom­nog uspe­ha ko­ji je iza nas na­kon jed­nog ve­ka. Imam že­lju da se obra­tim kao član va­ter­po­lo po­ro­di­ce, član jed­ne uspe­šne pri­če, jed­ne isto­rij­ske pri­če, po­no­sa i na­sle­đa ko­je smo svi za­jed­no na­pra­vi­li. Ima­mo oba­ve­zu pre­ma oni­ma ko­ji ni­su u sa­li da im se za­hva­li­mo na po­sta­vlja­nju sna­žnog te­me­lja, gde smo svi kre­nu­li nji­ho­vim sto­pa­ma, kad su us­pe­li da po­kre­nu ovu sjaj­nu pri­ču od bez­broj me­da­lja, ne sa­mo svet­skih, evrop­skih i olim­pij­skih, već i ju­ni­or­skih i ka­det­skih. Hva­la sta­ri­jom bra­ći i se­stra­ma ko­ji su us­pe­li da kre­i­ra­ju i pi­šu zlat­nu isto­ri­ju ove pri­če naj­sjaj­ni­je sport­ske, srp­ske, srp­sko-cr­no­gor­ske i ju­go­slo­ven­ske pri­če, gde da­nas ša­lje­mo po­ru­ku ka­ko da se ugle­da­mo na sve ko­ji su kre­i­ra­li ovo do sa­da, kao i na one ko­ji su da­nas na­pra­vi­li isto­rij­ski uspeh za na­šu ze­mlju osva­ja­njem zla­ta na Olim­pij­skim igra­ma, ju­ni­or­skim i ka­det­skim šam­pi­o­na­ti­ma – re­kao je Udo­vi­čić .

Za­hva­liv­ši se svi­ma ko­ji su sa­stav­ni deo na­še po­ro­di­ce, a ni­su baš če­sto po­mi­nja­ni - svim tre­ne­ri­ma ko­ji su bi­li uz igra­če od pr­vih ko­ra­ka, teh­nič­kim rad­ni­ci­ma na ba­ze­ni­ma, svi­ma ko­ji su edu­ko­va­li i tra­ži­li knji­ži­ce, bi­li tu da obra­zu­ju i usme­re va­ter­po­li­ste, Udo­vi­čić je na­sta­vio:

 - Bi­ti va­ter­po­li­sta, uvek je zna­či­lo bi­ti šam­pi­on, oli­če­nje obra­zo­va­nja i po­no­sa, bi­ti pri­mer i naj­sjaj­ni­ja zve­zda vo­di­lja za bu­du­će ge­ne­ra­ci­je. Že­lim da se za­hva­lim svi­ma ko­ji su omo­gu­ći­li da bu­de­mo po­no­sni na ovih sto go­di­na. Sa po­no­som pri­hva­ta­mo i od­go­vor­nost da vra­ti­mo va­ter­po­lu i uči­ni­mo ga i ubu­du­će naj­u­spe­šni­jim bren­dom u Sr­bi­ji, da bu­de­mo vi­še tim ko­ji po­me­ra gra­ni­ce, po­sta­vlja no­ve re­kor­de i da se sve ze­mlje sve­ta ugle­da­ju na Sr­bi­ju. Svim bu­du­ćim ge­ne­ra­ci­ja­ma že­leo bih da po­ru­čim da se ugle­da­ju na da­na­šnje istin­ske šam­pi­o­ne, ali i da bu­du još uspe­šni­ji od nas, bu­du istin­ski he­ro­ji i uzo­ri.