UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.03.2022 11:07 Starost: 2 yrs

Kategorija: Saopštenja

IN MEMORIAM KRSTIVOJE STEVANOVIĆ CILE



U Beogradu je preminuo Krstivoje Stevanović Cile, decenijski sekretar Plivačkog i Vaterpolo saveza Jugoslavije. Čovek koji je zadužio ove sportove neumornim radom, često nevidljiviv u izvršavanju najtežih zadataka, Cile je bio jedan od onih bez kojih se ne može.

Rođen je 1931. i fudbal mu je bio prva ljubav. Pored završenog Pravnog fakulteta u slobodnom vremenu je bio golman više klubova u nižim ligama.

Od 1969. bio je sekretar Plivačkog saveza Jugoslavije koji je obuhvatao i vaterpolo, da bi posle osamostaljenja vaterpola prešao u novi savez gde je obavljao funkciju tehničkog i generalnog sekretara do 1992. kada je počeo da se bavi privatnim poslom.

Na Danu vaterpola 2009. dobio je Plaketu za životno delo Vaterpolo saveza Srbije.

Cile je bio srce kancelarije u ulici Strahinjića Bana 73/a. Sa koleginicom, takodje legendarnom Zagom radio je sve što je bilo potrebno da bi i tada trofejna organizacija funkcionisala na najbolji mogući način. Vredah, duhovit, omiljen bio je verni saradnik Bate Orlića, Ratka Rudića, Nikole Stamenića i mnogih drugih.

Sahrana Krstivoja Stevanovića Cileta biće održana u subotu na Topčiderbim groblju u Beogradu u 14 časova. Opelo počinje u 13.30