UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.08.2022 22:14 Starost: 2 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

SP JUNIORA Srbija u četvrtfinalu

Foto S.Sandić

Srbija – Italija 16:13 (5:5, 5:0, 4:3, 2:5)

Bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Kovač (Mađarska), Erkan (Turska). Igrač više: Srbija 15 (10), Italija 16 (6). Peterci: Srbija 1 (1), Italija 1 (1).

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimtrijević, Gajić 3, Kojić 2, Gavrilović 4, Božović 4, Urošević 1, Kovačević, Brešćanski 1, Stanić 1,Bodiroga, Virijević. Trener: Stevanović.

ITALIJA: Đanoti, Provenciani 1, Bragantini 4, Anjolet, Rosi, Guljota 3, Florena 2, Soma 1, Marini 1, Urbinati, Ročino, De Simon 1, Vale. Trener: Anđelini

Srbija je pobedila Italiju i kao prva u grupi se direktno plasirala u četvrtfinale. Za dva dana naša reprezentacija će igrati sa pobednikom duela Hrvatska – Australija. Italijani na kraju mogu da budu zadovoljni porazom od samo tri gola razlike, obzirom da su krajem treće četvrtine gubili 14:7.

U prvih osam minuta nemoć golmana pred raspoloženim šuterima oba tima. Gavrilović se istakao sa tri gola u tom delu. Sledećih osam minuta je Srbija počela sa promenom golmana, branio je Pajković. Odbrana je bila znatno bolja, blok je radio odlično a u napadu su se ređali lepi golovi Kojića i po dva puta Gajića i Božovića. U sličnom stilu je protekao i treći deo, razlika u kvalitetu je bila vidljiva u svakom momentu. Srbija je dva puta imala plus sedam tako da je na kraju ostalo samo pitanje konačne razlike.

Italijani se nisu predavali, serijom od tri gola smanjili su na 15:11 a zatim posle pogotka Brešćanskog sa još dva gola popravili utisak i poraz protiv kvalitetnijeg rivala učinili časnim.