UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.07.2022 17:18 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

SVETSKA LIGA, Srbija na petom mestu

FOTO VSS

Crna Gora – Srbija 6:8  (0:2, 2:1, 1:2, 3:3)

Sudije: Dervu (Francuska), Pinšud (Kanada). Igrač više: Crna Gora 18 (5), Srbija 14 (4). Peterci: Srbija 2 (1)

CRNA GORA: Andrić, Mršić, Radović, Averka 1, Murišić, Popadić, Vidović 1, Gardašević, Vujović, Spaić 1, Matković 3, Banićević, Tešanović. Selektor: Gojković.

SRBIJA: Rističević, Branković, Subotić, Pljevančić, Milojević 1, Vico, Vučinić 3, Lukić 1, Martinović 1, Radulović, Stojanović 2, Velkić, Dobožanov. Selektor: Savić.

Srbija je osvojila peto a Crna Gora šesto mesto u Svetskoj ligi na finalnom turniru u Strazburu. Naša reprezentacija je u borbenoj, na momente i vrlo nervoznoj igri potpuno zasluženo pobedila velikog rivala, revanširala se za poraz u prvom kolu. Videlo se i danas da je tih 8:16 uz kvalitet Crne Gore bio rezultat spleta određenih okolnosti.

Srbija je igrala odlično u odbrani sve vreme, obojica golmana su odradili svoj deo posla a sa igračem manje naš tim je odlično reagovao. U napadu je međutim škripalo, nije išao igrač više kako je trebalo ali je tokom čitave utakmice ekipa držala kontrolu utakmice.

Dobre odbrane i loš igrač više su obeležili prvu četvrtinu u kojoj je Srbija stekla prednost golovima Milojevića i u samom finišu Lukića. Vučiniću je prilikom izvođenja peterca ispala lopta.Minuti krize su bili u drugoj četvrtini u kojoj naš tim ponovo nije uspevao da realizuje igrača više. Crna Gora je to iskoristila i preko Matkovića i Spaića izjednačila. Prednost pred odmor je doneo raspoloženi Vučinić.

Isti igrač je sa dva pogotka, konačno sa igračem više, posle odličnih asistencija bio najzaslužniji za prednost 5:2. Matković je uzvrazio sa dva gola, u prvom minutu poslednje četvrtine bilo je 5:4. Nije bilo nervoze u srpskom timu, Martinović je realizovao igrača više, zatim je Stojanović realizovao peterac. Tri gola su omogućili mirnu igru. I posle gola Averke, odmah je Stojanović posle asistencije Radulovića povisio na 8:5. Do kraja susreta se u strelce upisao Vidović.

Potpuno zaslužen trijumf Srbije. Šteta što je u prvom kolu bez željenog otpora izgubljen meč sa Crnom Gorom. Posle toga protiv Španije i Italije se nije moglo niša više od poraza a dueli sa Australijom i Kanadom su sigurno dobijeni. Peto mesto je, po prikazanom, realan plasman tima u kojem nije bilo osmorice igrača iz sastava koji je igrao na SP u Budimpešti.