UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.05.2022 11:27 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srpski tim ne veliča uspeh u Podgorici

Srbija je na prvom mestui završila kvalifikacioni turnir za odlazak na F8. Rezultat jeste uvcek bitan ali selektor Savić ga nije isticao u prvi plan. Imao je odmah i rezervnu varijantu da se nije izborio plasman u Strazbur. I ta varijanta sa jakim turnirom kod kuće nije bila ništa slabija od šest mečeva koji Srbiju čekaju u Strazburu.

- Moramo još mnogo, mnogo da radimo u samom bazenu, ali i van njega u svim segmentima. od ovih utakmica zaista ne treba da pravimo ništa epohalno. Daleko od toga. – kratak je bio komentar Savića.

Utakmice sa Grčkom 13:6, Španijom 11:10 i Italijom 12:9 su bili i takmičarske i pripremne. Mnogo toga može i treba da se popravi ali na ukupno htenje, na utisak koji je ostavio novi tim nema zamerki. Pravi rad tek predstoji

- Ovo je prvi naš turnir,j ako je bitno da svaki slobodan termin možemo da iskoristimo da se okupimo  – rekao je Nikola Dedović.

Pored 15 igrača koji su se predstavili u Podgorici još jedan broj vaterpolista čeka svoju priliku. Kada se zavrfše klupšske obaveze i kraćeg odmora svi će biti na raspolaganju za SP u Mađarskoj

- Ponosan sam što sam bio deo ove ekipe i mislim da smo odradili sve kako treba – komentar je najmlađeg Luke Pljevančića.

Dva puta je MVP bio raspoloženi Dušan Mandić, jednom Marko Radulović koji krupnim koracima stiže na veliku scenu. Ali taj uspon treba da bude kako treba, bez letenja pre vremena.

-  Zadovoljan sam. Imamo prostora da idemo napred, ne znam koliko, ali znam da smo na pravom putu – kaže igrač Radničkog.

Lazar Dobožanov je branio tri četvrtine na turniru i pokazao je da je u sjajnoj formi.

- Jako bitan turnir za nas. Malo nas je umor stigao ali su u drugom delu protiv Italije pokazali ponovo karakter, održali prednost i pobedili. Idemo dalje, željni smo novih okupljanja.

Slično razmišljaju i ostali igrači. Podgorica je nagovestila mogućnosti ovog tima ali do realizacije treba vremena i strpljenja.