UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.04.2022 22:13 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija obezbedila Svetsku ligu u Strazburu, pobeđena Španija

Španija – Srbija 10:11 (1:3, 3:3, 3:4, 3:1)

Bazen SC Morača. Sudije: Savinović (Hrvatska), Perešvili (Gruzija). Igrač više: Španija 15 (4), Srbija 8 (4).  Peterci: Španija 1 (0), Srbija 1 (1)

ŠPANIJA: Agire, Munariz, Granados 3, Sanahuja, De Toro, Larumbe 3, Baroso, Famera 2, Taul 1, Perone 1, Kabanas, Bustos, Lorio. Selektor:Martin.

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 2, Dedović, Ranđelović, Lazić, Vico 1, S.Rašović 2, Pljevančić, Jakšić 2, Radulović 3, Gogov 1, V.Rašović, Mitrović. Selektor: Savić.

Hrabrom, borbenom požrtvovanim igrom Srbija je nadvislia izuzetno jak sastav Španije. Pobedom 11:10 obezbedila je put u finale Svetske lige, pokazala da ima veliki potencijal. U subotu u 21, će igrati sa Italijom u finalu ali to će biti meč za prestiž.

Srbi su bili bolji sve vreme, Španija je samo izjednačila na 4:4 i u finišu 10:10. Sve ostalo u znaku borbenih naših igrača koji su izdržali i u najmanju ruku čudan sudijski kriterijum, pa meč nisu završila trojica naših vaterpolista. Bolji od ostalih bili su Mitrović, Mandić, Radulović, Strahinja Rašović i Jakšić čiji je gol 2,43 minuta pre kraja rešio meč sa igračem više. Za igrača utakmice proglašen je Marko Radulović.

U poslednjih osam minuta Španija je presingom uspela da brzo anulira prednost našeg tima od tri gola ali nije uspela da preokrene. Odlična igra sa igračem manje dala je rezultat, borbenost, strpljivost i motiv su doneli dragocenu pobedu koja će mnogo značiti za budućnost jer se pre svega pored karaktera i volje video i ogroman prostor za napredak.

Sava Randjelović je rekao:

- Pokazali smo karakter bili kao jedan. Uspeli smo da sve izdržimo. To nam daje nadu da možemo da budemo još bolji. Italiju poznajemo, dugo igramo jedni protiv drugih i daćemo sve od sebe,

Kapiten Mitrović je prvo čestitao igračima na pobedi.
- Ovo je jaka utakmikca za ovaj sastav. Jako je bitna pobeda ali je birna odbrana koja mora da bude još bolja. Loše je što igramo u devet uveče, malo je vremena za oporavak. Ali hoćemo da odigramo još jednu dobru utakmicu.