UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.04.2022 22:03 Starost: 2 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Novi Beograd pobednik Regionalne Premijer lige

Novi Beograd – Jadran Split 14:11 (1:2, 3:2, 6:3, 4:4)

Bazen 11. april, Sudije: Ivanovski i Obradović, Igrač više Novi Beograd 9 (4), Jadran 8 (3), Peterci Jadran 2 (1)

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 3, Mandić, Tomić, Martinović 1, D. Pijetlović 2, Gogov, Jakšić 2, Perković, Vlahopulos, Drašović 2, V. Rašović 2, Fernandeš, Šušiašvili 2, Trener: Milanović.

JADRAN: Marcelić, Burić 1, Kragić 3, Čagalj, Butić 1, Pejković, Bukić 2, Karkov 2, Delić, Dobud 1, Šetka 1, Dužević, Anić, Stojanac, Trener: Smodlaka.

U odličnoj utakmici vaterpolisti Novog Beograda su pobedili splitski Jadran i tako osvojili Premijer ligu, odnosno prvi trofej u klupskoj istoriji.

Nije bilo lako, Splićani su rasterećeno počeli, vodili 2:0 i 4:2. Nervoza je međutim počela da napušta domaći sastav, vratio su mir u igru i na poluivremenu je bilo 4:4.

Kao i dan ranije, treća četvrtina je sve rešila. Jadran je preko Bukića poveo 6:5 a onda je usledila serija od četiri gola, Pijetlović, Strahinja Rašović, Drašović i Jakšić su rešili meč. Vratio se Jadran na 9:7 ali je mladi Martinović, poput Vlahopulosa dan ranije, u samom finišu četvrtine pogodio za 10:7.

Tada je bilo sve rešeno. Obe ekipe su do kraja postigle četiri gola ali Jadran osim prilaska na minus dva nije mogao da ugrozi zasluženu pobedu i slavlje Novog Beograda.