UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.09.2021 19:22 Starost: 3 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

EP 2004. Srbija u finalu

Sjajni srpski vaterpolisti, generacija 2004, izborila je još jedno finale na velikom takmičenju za našu zemlju. U polufinalu Evropskog prvenstva na Malti danas su puleni Miloša Korolije savladali izuzetno jak sastav Mađarske 12:10 (3:2, 3:0, 6:4, 0:4) i tako izborili pravo da u nedelju sa pobednikom duela Španija - Grčka igraju za treće zlato ovog leta. Medalja je u džepu.

Hvalili su u našem stručnom štabu Mađare, tretirali kao vrhunski sastav ali u bazenu su bili dominantni naši vaterpolisti. Mađari, osim početnog vođstva 1:0 i smanjenja srpske prednosti na 3:2, nisu mogli da pariraju razigranim srpskim igračima sve do poslednje četvrtine kada je pobednik već bio poznat.

U prvoj četvrtini Mušikić, Kojić i Božović su napravili prednost a do poluvremena, u odličnih, drugih osam minuta Urošević, Božović i raspoloženi Kovačević su doneli nedostižnu prednost. Posle velikog odmora, Mađari kao da su krenuli na sve ili ništa. Mislili su na napad,ali nisu imali rešenja za srpske šutere. Četvrtina puna golova,u kojoj je pored Uroševića dva i Dimitrijevića, Kovačević je još tri puta pogađao mrežu. Ogromnih 12:6 u, do tada, blistavoj partiji.Utisak su pokvarili u poslenjih osam minuta. Sa četiri gola Mađari su ublažili poraz ali su Srbi i sa 12:10 mogli da slave medalju.

SRBIJA:Pajković, Jauković, Dimitrijević 1, Mušikić 1, Kojić 1, Gajić, Božović 2, Urošević 3, Kovačević 4, Brešćanski, Stanić, Pavlović, Virijević. Savezni trener:Korolija.