UNIQA
Hemofarm A.D.
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Voda Diva


Medigroup - Dom zdravlja Jedro
Planet Win 365
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands
11.08.2019 13:38 Starost: 363 days


EP 17 Tbilisi- Srbija preokretom do pobede

U prvom kolu Evropskog prvenstva 2002. u Tbilisiju Srbija je posle velikog preokreta pobedila Holandiju 9:8 (2:3, 0:3, 3:2, 4:0). Sutra u drugom kolu igra sa Madjarskom.

Holandija je brzo povela 2:0 da bi smanjio sa igračem više Janjić. Do kraja četvrtine obe ekipe su postigle po gol, za Srbiju Vasić.

U drugih osam minuta loša igra. Holandjani su postigli tri gola, dva sa igračem više. Na drugoj strani bez realizacije.

Posle velikog odmora smanjio je Martinović. Holandija je povećala prednost na 8:3. Tada Bućan nije iskoristio peterac ali je do kraja tog dela Martinović dva puta bio precizan iz kaznenog udarca.

U poslednjem delu je Srbija zaigrala na sve ili ništa. Posle nekoliko propuštenih šansi našeg napada, Marinović je sa dva gola u roku od 40 sekundi smanjio na gol minusa 7:8 (2.54 do kraja). Dva minuta pre kraja je izjednačio Gak. Za 83 sekunda Srbija je postigla tri gola. Holandija je propustila igrača više i 37 sekundi pre kraja je Miloš Ćirić zatražio tajm aut,i odlični Martinović 11 sekundi do kraja donosi prednost i pobedu. Srbija je u poslednja 3,23 minuta postigla četiri gola za prvi trijumf.

Srbija je igrala u sastavu: Durutović, Vasić 1, Vukazić, Pljevančić, Gak 1 , Tonković, Bućan, Milojević, Martinović 6, Cvetković, Janjić 1, Vasović, Ivanović. Savezni trener Miloš Ćirić.

Treba napomenuti da je zbog zdravstvenih problema u poslednjem trenutku sa spiskao otpao prvi centar Mitrović i da je umesto njega pozvan Bosić.