Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Hemofarm A.D.
Asseco SEE


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands

Jadran D.O.O. Beograd
19.07.2019 11:42 Starost: 30 days


Srbija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva !

FINA/Istvan Derencsenyi

Srbija - Grčka 9:3 (3:1, 3:2, 0:0, 3:0)

Bazen Nambu univerzitet. Gledalaca 500. Sudije: Margeta (Slovenija) i Moler (Argentina). Igrač više: Srbija 9 (7), Grčka 10 (0). Dva igrača više: Grčka 1 (1).

SRBIJA: Rističević, Mandić 4, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, Lazić 2, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović, Stojanović 1, S.Rašović 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

GRČKA: Zerdevas, Genidunas, Skumpakis, Papanastasiju, Funtulis 1, Kapotis, Dervišis, Argiropulos, Murikis, Kolomvos 1, Gunas 1, Vlahopulos, Galanidis. Selektor: Vlahos.

Odličnom igrom vaterpolisti Srbije su pobedili Grčku 9:3 i sa pet bodova osvojili prvo mesto u grupi. Naš tim sada ima tri dana odmora, naredni meč će igrati u utorak sa pobednikom susreta Španija - Japan.

Srbija je predvodjena odličnim Rističevićem koji je imao 16 odbrana, i Mandićem dominirala od samog početka. Posle gola Mandića, Grci su izjednačili a do kraja četvrtine braća Rašović su obezbedili prednost 3:1. Grci su u drugoj četvrtibi u prva tri minuta postigli dva gola čime su ostali u igri za rezultat ali do kraja susreta nisu pogodili mrežu sigurnog Rističevića.

U drugoj četvrtini na povredu se požalio Strahinja Rašović.  Intereantna je bila treća četvrtina. Bez golova i samo dva izbačaja srpskih igrača u poslednjih 90 sekundi. Grci to nisu iskoristili.

Sve je bilo i definitivno rešeno u 80 sekundi poslednjeg dela. Dve bombe Manića i zatim odlična asistencija Viktora Rašovića Laziću za konačnih 9:3. Do kraja punih pet minuta nije bilo golova i jednim i drugima je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno mnogo ranije.Interesantan momenat je bio i kada je priznat gol Grcima iako je svima bilo vidljivo da lopta nije prešla gol liniju. Sudija Margeta je koristio var i doneo ispravnu odluku, pogodak je poništen-

- Ozbiljna predstava Srbije sa igračem manje. To je važan segment kada se igra protiv ekipe kakva je Grčka jer može da dodje u problem sa isključenjima. Doprinelo je ovo pobedi. Ova pobeda ništa, ne znači, ne smemo da poletimo. Još ništa nismo uradili - rekao je Dejan Savić.

Sava Ranđelović:

. Iskreno sam očekivao da bude teška utakmica.Sve smo uradili u odbrani što smo želeli, nisu dali gol pune dve četvrtine. Tek sada sledi prave utakmice. Ima vremena da se što bolje pripremimo za rivala a mislim da će to biti Španija.

Strahinja Rašović:

- NIsam očekivao ovako ubedljivo a to je dokaz da možemo da uraduimo nešto. Ni slučajno nema euforije, mormo da ostanemo na zemlji, da se pripremimo i da u četvrtfinalu odigramo još bolje. Odbrana je glavna u napadu ćemo uvek nešto da uradimo.

Dimitrije Rističević :

- Naš adut je uvek odbrana. Danas je bila odlična, sa igračem manje smo se dobro branili. Ostavili smo ih na tri gola a to reprezentaciju kakva je Grčka nije ni malo lako da se uradi. Sada imamo vremena da predahnemo ali i da se pripremimo za naredni meč. Veruje da će to da bude Španija a nama je najvažnije da zadržimo ovakav ritam i da budemo još bolji. I verujem da će tako da bude.