Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Hemofarm A.D.
Asseco SEE


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands

Jadran D.O.O. Beograd
03.12.2018 16:48 Starost: 228 days


Saradnja VS Srbije i Kine

Kineski vaterpolo je preman da saradjuje sa srpskim. Danas je potpisan ugovor o saradnji dve organizacije na četiri godine, ugovor od kojeg obe strane mnogo očekuju.

Na konferenciji za štampu u Kući vaterpola ispred kineskog saveza su bili direktor Lei Ming, tim menadžer Zao Ki, selektor Petar Porobić a ispred domaćina predsednik Viktor Jelenić i generalni sekretar Nemanja Marijan.

- Obuhvatili smo ugovorom sve selekcije, trenere i sudije.Hoćemo da pomognemo Kini da naporeduje ali i da oni budu naši učitelji kada je u pitanju ženski vaterpolo. Tu su bolji.

Le Ming se zahvalio na gostoprimstvu:

- Ovi trofeji sve govore i jasno je zašto smo izabrali Srbiju za partnera.

Petar Porobić se setio vremena kada je vodio reprezentaciju Srbije i Crne Gore istakavši zadovoljstvo što je ponovo u Kući vaterpola.

- Sada želimo dugoročnu saradnju u kako je, Jelenić rekao u svim kategorijama i segmentima.Vaterpolo u Kini može da bude na višem niovu ako se neke stvari organizaciono srede. Sada Kina ima četiri muška i sedam ženskih klubova a to je malo. Kini pored bazena koji su za priču treba i sistem takmičenja.

Pomenuta je mogućnost da Kina u nekoj od narednih sezona bude učesnik regionalne lige i da kineski igrači pojačaju srpske klubove.