Aerodrom Nikola Tesla


UNIQA

Voda Diva
DTD Ribarstvo
Vital
Hemofarm A.D.
Asseco SEE


Medigroup
Planet Win 365
Jumbo
Studio Maruska

Blic

Keel

RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands
03.10.2018 19:37 Starost: 257 days


Uspešne posete u četiri grada Srbije

Čelnici Vaterpolo saveza Srbije, predsednik Viktor Jelenić, generalni sekretar Nemanja Marijan i predsednik Skupštine Saša Vlaisavljević su imali uspešnu posetu u nekoliko gradova Srbije.

Prvo su posetili Niš gde su im domaćini bili gradonačelnik Darko Bulatović i predsednik Naisa Milan Krstić. Razgovarano je oko veće pomoći lokalne samouprave klubu, učesniku Regionalne lige i Evro kupa i na zadovoljstvo vaterpolo poslanika obećano je više sredstava za narednu godinu. Izuzetno je pozitivno što u Nišu postoji veliki interes za pokrivanje otvorenog bazena. Na taj način bi bazen bio u funkciji tokom čitave godine što je značajno zbog velikog broja dece zainteresovanih za vaterpolo i plivanje.Izrada projekta je u toku .

Slično je bilo i u Kruševcu gde je sa gradonačelnicom Jasminom Palurović, pomoćnikom gradonačelnika zaduženim za sport i omladinu Predragom Milenkovićem razgovarano oko većeg budzeta za vaterpolo. Dogovoreno da se to povećanje najviše odvija kroz dalji razvoj struke i plaćanje termina za trening.

Sledeći grad je bio Užice. Sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem, predstavnicima Sportskog centra i kluba Užice je dogovorena aktivnost za realizaciju strategije kojom bi se klub, član VSS, uključio u takmičenja. Za to su potrebna veća sredstva i izražena je spremnost lokalne samouprave da pomogne.

Poslednji grad u ovom terminu obilaska lokalnih samoprava je bio Valjevo. I ovde je iskazana apsolutna spremnost grada da pomogne i Valjevo Gorenju i Valisu sa većim sredstvima u narednoj godini. Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović je podržao ideju o pravljenju novog zatvorenog bazena u ovom gradu koji bi koristio i predstravnicima vodenih sportova i građanima.

- Izuzetno smo zadovoljni rezultatima posete u četiri srpska grada. Lokalna samouprava želi da pomogne klubovima. Nikakvih problema u odnosima klubovi - lokalna vlast nije bilo što je sjajna stvar. Na ovaj način kroz našu kampanju uspešno i realizujemo sve ono što je dogovoreno sa predsednikom Vučićem prilikom prijema posle osvajanja zlata u Barseloni. Tada smo naišli na podršku u vezi jačanja klubova i rezultati ovih poseta su samo dokaz da smo na pravom putu - rekao je generalni sekretar Nemanja Marijan.