UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.06.2017 17:57 Starost: 7 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija kroz peterce do finala

SAD - SRBIJA 11:13 (0:0, 4:3,2:2,2:3 - 3:5)

Dvorac vodenih sportova. Gledalaca: . Sudije:Budramis (Grčka), Mersije (Francuska). Igrač više: SAD 10 (6), Srbija 9  (4)

SAD: Baron, Hoper 1, De Trejn 2, Obert, Halok 1, Vavić, Danstejn 1, Karnigla, Boven 3, Ramirez, Rolse 3, Irving, Holand. Selektor: Udovičić.

SRBHA: G.Pijetlović, Subotić 1, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 1, Ubović, Aleksić 2, Drašović, Filipović 2, Prlainović 3, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić

 

Srbija je u finalu Svetske lige. Peterci su rešili sva četiri deula a malo ko je verovao da će nam Amerikanci zadati toliko muka i izboriti pravo da se rešava udarcima sa pet metara. Srpski igrači su pogodili sve šuteve, Filipović, Prlainović, Aleksić, Subotić , Ćuk odlučujući, rival u jednom kiksirao i to je bilo dovoljno. Sutra sa  Italijom u finalu u 15 časova. Za deseti srpski tron.

Amerika je predvodjena odličnim golmanom Baronom uspela da prvu četvrtinu završi bez primljenog gola. Na drugoj strani odličan je bio Gojko Pijetlović. Srbi su imali više prilika, tri puta igrača više ali lopta kao da nije htela u mrežu. Prvi put na takmičenju četvrtina je završena 0:0.

Nastavak je doneo još agresivniju odbranu Srbije. Aleksić je sa igračem više probio Barona a vrlo brzo je Stefan Mitrović na dodavanje Prlainovića povisio na 2:0 pa je Udovičić zatražio tajm aut.Urodilo je plodom jer su njegovi igrači za nepun minut izjednačili a zatim i sa igračem više prvi put poveli 3:2.Revija promašaja Srba se nastavila, nervoza se uvukla u igru.Američki igrači su u ovom delu sjajno koristili igrača više. Tri pogotka i pred poslednji minut su vodili 4:2.Imali smo i sreću u finišu kada su sa igračem više pogodili stativu a u kontri je Aleksić smanjio na 4:3. 

Još jedan uspešno iskorišćen igrač više za Ameriku,  i bilo je opasnih 5:3.Smanjio je odmah Prlainović.Rival je bio nepogrešiv sa igračem više i sredinom trećeg dela ponovo su imali dva gola razlike 6:4.U tim trenucima je odbrana nekako i funkcionisala ali su greške u napadu bile netipične za srpske igrače.Konačno je Pijetlović posle niza promašaja, sa igračem više smanjio na 6:5. Baron je majstorski sprečio Prlainovića da izjednači a potom uhvatio parabolu Rašovića. Sjajna partija američkog golmana.

Rašović mu se revanširao početkom poslednjeg dela sa igračem više za dugo čekano izjednačenje 6:6.Kratko je trajalo jer je Rols, naravno sa igračem više, doneo prednost 7:6.Prlainović je u kontri ispalio kao iz besa za 7:7 na polovini četvrtine. Konačno ,prvi put od druge četvrtine, stižemo do vodjstva preko kapitena Filipovića.Nisu se predali Amerikanci Brzo su izjednačili.Usledili su momenti odluke.Odbranili smo se konačno sa igračem više.Propuštamo u jednom napadu dva puta šsndu ds igračem više i Amrikaci imaju 33 sekundi za napad.Nisu ni šutnuli. Ostao je sekund. Savić je tražio tajm. Izveden je udarac , golman Baron je dotakao loptu ali susudije smatrale da gola nema.U tom duelu je Mitrović dobio udarac ispod oka.

O petecima je sve rečeno:

- Možda nam je trebala ovakva utakmica. Uvek je teško pobediti dva puta isti tim bez obzira na kvalitet. Oni su sada mnogo bolje izgledali nego u grupi. Nebitno da li je moglo lakše ili ne. Čekaju nas Italijani i biće isto tako teško. Očekujem mnogo neizesniju utakmicu nego u grupi. Finale je i logično je da bude tako uzbudljivo - rekao je Prlainović.

Filip Filipović:

- Malo čudna utakmica.Sve je danas rešeno u petercima ali bolje da ništa ne komentarišem. Čestitam ekipi. Teška utakmica. Do kraja teće nismo bili svesni da možemo da izgubimo. Kada smo osetili strah počeli smo da igramo. Zasluženo finale. Nismo danas blistali ali je bilo ogromne želje. Finale će biti još teže. Ne bojimo se. Toiko puta smo igrali sa Italijom, znamo šta nas čeka. Spremni smo za tu utakmicu