UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.03.2017 20:05 Starost: 7 yrs

Kategorija: Saopštenja

Održana sednica Upravnog odbora VSS

U Beogradu je održana sednica Upravnog odbora VSS na kojoj su donete brojne važne odluke.

Formiran je odbor za hitna pitanja kojeg čine predsednik Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan, novi potpredsednik Zoran Popović, članovi UO Željko Kojić i Zoran Milović. Doneta je odluka o formiranju Poslovnog kluba na čijem će čelu biti Raša Ristivojević.

Usvojena su dokumenta vezana za osnivanje i rad Odbora za sudijska pitanja.

Darko Udovičić je podneo izveštaj o pripremama evropskog prvenstva za juniorke u Novom Sadu i svetskog za juniore u Beogradu. Organizacija će biti delokrug rada Preduzeća Vaterpolo.

Usvojeni su izveštaji sa utakmica Svetske lige kao i izveštaj o radu Stručnog saveta. Upravni odbor nije doneo rešenje o imenovanju nacionalnih trenera mladjih kategorija na predlog Stručnog saveta. Doneta je odluka o premiranju Stručnog štaba za zlatnu olimpijsku medalju a nagrada će biti isplaćena kada se steknu uslovi.

Donete su odluke o sistemu takmičenja u periodu do 2020, godine, kao i propozicije takmičenja mladjih kategorija vaterpolistkinja u ovoj sezoni. Usvojen je set pravilnika u skladu sa novim Zakonom o sportu kao i Statutu VSS (o vaterpolo takmičenjima, Disciplinski pravilnik, o uslovima i kriterijumima za učešće na vaterpolo takmičenjima, o uslovima i kriterijumima za transfer igrača, o stručnom radu, o statusu ,registraciji i pravu nastupa igrača VSS, o stručnom radu, o medicinskoj zaštiti, o dozvoli za rad trenera u vaterpolu, o sprečavanju negatovnih pojava u vaterpolu)

Pokrenuta je inicijativa o regionalnoj ligi za žene u kojoj bi igrala po dva srpska i hrvatska kluba.