UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2016 20:50 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija pobedila Mađarsku na Tašu

ivan milutinovic

 Srbija - Mađarska 12:11 ( 2:4,2:2,6:3, 2:2)

Bazen Tašmajdan. Gledalaca 1500. Sudije: Maroš (Mađarska) i Putniković (Srbija). Igrač više: Srbija 12 (4), Mađarska 7 (1). Dva igrača više: Srbija 1(1). Mađarska 1 (1). Peterci:Srbija 1 (1), Mađarska 1(1).
SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović, S.Rašović 1. Selektor: Savić.
MAĐARSKA: Nađi, Zalnaki 2, Manherc 2, Erdelji, Vamoš 2. Hošnjanski 1, Ad-Deker. Sivoš, Da.Varga 1, De.Varga 1, Kiš 1, Bedo, At. Deker, Tot 1. Selektor: Benedek.

Tašmajdan nije bio ispunjen do poslednjeg mesta ali su prisutni gledaoci mogli da uživaju u lepim akcijama, golovima i odbranama dva vrhunska tima. U Riju, će tenzija biti znatno veća.
 Srbija se u prvoj četvrtini mučila sa igračem više a za to vreme  gosti su sticali prednost, 1:0, 3:1, 4:2.
Dva gola prednosti su brzo nadoknađena u drugoh osam minuta. Dva puta Filipović, i na semaforu je bilo 4:4. Opet smo bili u problemu sa igračem više a Vammoš i Zalnaki su mor sačuvali prednost iz prve četvrtine od dva gola razlike.
Prava Srbija je bila u trećem delu. Za čas tri lopte u mreži Nađija.Mađari su se držali još do 8:8 a onda je Duško Pijetlović pokazao zašto je proglašen za najboljeg igrača sveta u prošloj godini. Dva puta je posle majstorskih akcija  bio efikasan.
Srbija je u završnom delu imala i  12:9 .Hošnjanski je 53 sekunde pre kraja razliku sveo na jedan gol.U poslednjem sekundi je Deneš Varga iz daljine šutirao pored gola

- Počelo je prijateljki ali je na kraju je bilo i tenzija. Mađarska je promenila stil igre i to će ih krasiti u Riju. Sada je potrebno da se malo odmorimo, da uhvatimo dah - rekao je Filipović koji je večeras postigao 500 gol u reprezentaciji -Hvala ekipi, to je njihovo delo. Biće ih još. Svaki gol je deo tima i ja sam srećan što sam deo ovog sastava. Spremamo se za Rio, ispit generacije stiže.  Verujem da je vreme da nas malo pogleda i sportska sreća.
Kapiten Živko Gocić se prvo osvrnuo na ambijent:
- Ambijent mi je stvorio je upečatljiv utisak. Mađari su delovali bolje u prve dve četvrtine. Posle smo agresivnošću došli do rezultata koji želimo. Nezgodni su. sada igraju presing po celom terenu. U celini  divna provera pred Rio .
Andrija Prlainović je istakao umor.
- Selektori i stručni štab će da analiziraju utakmicu. Videlo se da imamo neke stvari koje moramo da ispravimo . Bilo je lepih poteza kao i uvek kada se igra sa Mađarima.Da se sada osvežimo ,da ih analiziramo pred prvu utakmicu.
Gojko Pijetlović je sa Branislavom Mitrovićem podelio minutažu:
- Baš prijatljeski susret. Rezultat nije bio u pravom planu. Imali smo par propusta odbrani i to smo evidentirali  Ponavljam rezultat nije bio u prvom planu ali mi je zbog publike drago što smo pobedili