UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.12.2014 18:00 Starost: 9 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Uoči završnice Kupa Srbije u Bečeju

 U nedelju i ponedeljak u Bečeju će biti održan finalni turnir Kupa Srbije. U prvom polufinalu će se sastati Partizan i  Vojvodina, u drugom Zvezda i Radnički.

U ime Opštine Bečej, koja sa VSS organizuje turnir, na konferenciji za novinare govorio je predsednik opštine Vuk Radojević, koji se zahvalio VSS na poverenju :

 – Posle godinu dana i Super kupa Evrope, u prilici smo da organizujemo još jedan veliki sportski događaj. Potrudićemo se da završnica Kupa bude spektakl, sa nadom da će Bečej ponovo postati grad vaterpola. 

U ime klubova su govorili već predstavnici klubova. 

Viktor Jelenić predsednik Crvene zvezde je rekao:

– Pehar je lepši od prethodnog. Lepo bi stajao u vitrinama posle trofeja 2012. i 2013. Smatram da su Kragujevčani u prednosti s obzirom da igraju Ligu šampiona. Očekujem veliku borbu  za, najverovatnije, finale sa Partizanom.

Posle četiri izgubljena finala u duelima sa Zvezdom iz Radničkog stiže oprezna najavai:

– Glavni cilj  nam je osvajanje domaćih trofeja. Približila se borba za prvi. Obe ekipe su pretrpele značajne promene ,u ovim sastavima se još nisu sastajale. Beograđani u polufinale ulaze svežiji s obzirom da smo mi u sredu imali utakmicu Lige šampiona u Atini– istakao je Marko Bogdanović, član uprave Radničkog.

U  Partizanu prihvataju ulogu favorita u polufinalu protiv Novosađana

– To moramo da dokažemo, jer u istoj poziciji je bio i Jug protiv nas u sredu u Ligi šampiona, pa ste videli kakva je bila utakmica. Ne bežimo od uloge favorita turnira, ali razmišljamo samo u polufinalu – poručio je predsednik kluba Aleksandar Šoštar.

Vojvodini se daju najmanje šanse da se plasira u finale. 

– Čast nam je što smo u društvu ovih klubova – kazao je direktor kluba Kolja Lazor.– Svesni smo da je Partizan favorit u polufinalu, ali se ne predajemo. 

Predstavnici klubova su  pohvalili odluku saveza da se turnir igra u Bečeju.

–To je odlična prilika za promociju vaterpola, na nama je da je iskoristimo na najbolji način i još više popravimo status našeg sporta. Osećam i lično zadovoljstvo što se vaterpolo vraća u Bečej, u kome sam proveo četiri godine i osvojio titulu prvaka Evrope. - rekao je Aleksandar Šoštar

Generalni sekretar VSS Nemanja Marijan je dodao da će biti izabran najbolji igrač i golman finalnog turnira Kup Srbije.  Priznanja će biti dodeljena na osnovu glasova trenera.