UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.10.2014 14:53 Starost: 9 yrs

Kategorija: Saopštenja

Zlatni Meksikanci u VSS

Tradicionalno krajem oktobra vaterpolisti, članovi zlatne olimpijske reprezentacije iz Meksiko Sitija 1968. obeležavaju prvu zlatnu medalju sa ovih prostora. Domaćini su bili Đorđe Perišić i Dejan Dabović a u goste su iz Zagreba stigli Ozren Bonačić, Ronald Lopatni i Karlo Stipanić. Zbog zdravstvenih problema nije bilo Iva Trumbića, Miroslava Poljaka, Zdravka Hebela i pomoćnog trenera Damira Čorića. Na žalost životnu scenu su napustili selektor Aleksandar Sajfert, doktor Ivan Brković i legendarni asovi Mirko Sandić, Zoran Janković i Uroš Marović.

U petak su "Meksikanci" bili gosti Žive Cvjetićanina u Novom Sadu gde su prisustvovali utakmici Vojvodina - Jug. Danas su imali druženje sa novinarima u Kući vaterpola gde ih je pozdravio predsednik Milorad Krivokapić.

- Ćast je biti u vašem društvu. Mnogima ste bili uzor. Osećajte se kao kod svoje kuće. Želim vam dobro zdravlje i da se još mnogo puta sastajete u Beogradu i Zagrebu - rekao je Krivokapić.

Usledile su dobro poznate ali na novi način ispričane priče o meksičkim danima. Imalo je šta da se čuje. Iako u poodmaklim godinama sportski duh, smisao za humor i ljubav prema vaterpoli ih nisu napustili.

Sutra u 11 časova će položiti cveće na grobove preminulih drugara.