UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.09.2014 22:39 Starost: 10 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Liga sampiona drugi poraz Radnickog

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pretrpeli su drugi poraz, u četvrtom kolu turnira prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, u Marselju, od Spartak Volgograda iz Rusije, rezultatom 12:10. 

Ekipa Spartaka, koja je praktično ruska reprezentacija u malom, na početku je stekla vođstvo od tri gola (3:0), oko kog se vrteo rezultat tokom većeg dela meča.

U nastavku susreta Kragujevčani su bili u potpunosti ravnopravan rival, ali nisu uspeli da nadoknade startni zaostatak. U nekoliko navrata stizali su na „minus dva“, na koliko su i završili utakmicu.

Kod pobednika je prednjačio Pavel Kalturin sa četiri gola, dok su u Radničkom dvostruki strelci bili Boris Popović, Nikola Dedović, Marko Ćuk i Marko Petković.

Posle četiri kola Radnički zauzima treću poziciju, sa šest bodova, koliko je osvojio i četvrtoplasirani Marselj. U poslednjem kolu Kragujevčani se sastaju sa napuljskim Posilipom, u nedelju, od 11 sati. Italijanski predstavnik je do sada upisao tri boda i nalazi se na petom mestu. Prvu poziciju dele mađarski OSC i Spartak Volgograd, sa 10 bodova, dok poslednjeplasirani Ligamuš nije osvojio nijedan poen.

Spartak Volgograd – Radnički 12:10 (4:1, 3:2, 2:2, 3:5)

Bazen: Pjer Garso.

SPARTAK VOLGOGRAD: Fedorov, Lazarev, Jurčik 1, Češkev 2, Kiselev, Ašaev 2, Kalturin 4, Bičku, Latipov 1, Rekečinski 1, Lisunov 1, Agarkov, Ivanov.

RADNIČKI: Radić, Trajković, B. Popović 2, Marković, Miličić 1, Bogdanović, Ćirić, Basara 1, Vuksanović, Dedović 2, Ćuk 2, Petković 2, S. Popović.

Izvor klupski sajt