UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.09.2014 12:54 Starost: 10 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Liga šampiona: Poraz Radničkog od OSC

Posle uvodne pobede nad domaćim Marseljom (8:7), vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi su od mađarskog OSC-a, rezultatom 8:4, u drugom kolu turnira prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šumadinci su na startno vođstvo Mađara odgovorili serijom od tri gola, posle koje je završena prva četvrtina (3:1), ali su onda stali, dozvolivši protivniku da uzvrati istom merom i na poluvreme ode sa minimalnim vođstvom (4:3).

Posle izjednačene treće četvrtine, OSC je napravio novi niz od tri gola i na kraju stigao do ubedljivije pobede.

Mađarski tim u ovom meču potvrdio je visoke ambicije koje je najavio dovođenjem gotovo kompletnog novog tima. Naime, ovog leta ekipa iz Budimpešte angažovala je desetak sadašnjih i bivših reprezentativaca iz Segeda i Egera, kao i Crnogorskog internacionalca Draška Brguljana i Australijanca Džozefa Kejsa.

Upravo je Kejs bio najefikasniji sa tri pogotka, dva je dodao Kovač, a po jedan Juhas, Salomon i Gor-Nađ. U poraženom timu prednjačio je Ćuk sa dva gola, a po jednom su se u strelce upisali Marković i Dedović.

Kragujevčane danas očekuje još jedan duel, protiv gruzijskog Ligamuša, od 18 časova.

Radnički – OSC 4:8 (3:1, 0:3, 1:1, 0:3)

Radnički: Radić, Trajković, B. Popović, Marković 1, Miličić, Bogdanović, Ćirić, Basara, Vuksanović, Dedović 1, Ćuk 2, Petković, S. Popović.

OSC: Bistričanji, Deker, Senteši, Kejs 3, Juhas 1, Kovač 2, Hedeguš, Grejem, Salomon 1, Gor-Nađ 1, Bundšuh, Brguljan, Varga.