UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
31.08.2014 15:56 Starost: 10 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

Srpski juniori prvaci Evrope !!!

www.waterpoloworld.org

Srpski juniori su prvaci Evrope. U velikom finalu u sjajnoj utakmici pobedili su Madjarsku 7:6 (3:1,1:1,1:3, 2:1). Posle vodjstva Srbije 4:1 početkom druge četvrtine Madjari su zaigrali bolje i čak poveli 5:4. Početkom poslednjeg dela Srbija je sa dva gola obezbedila nedostižnu prednost koju su Madjari samo smanjili 19 sekundi pre kraja utakmice.

Pravi finalni meč. Madjari nisu respektovali naše vaterpoliste.Istina naša selekcija je sjajno počela 2:0, pa u finišu prve četvrtine 3:1. Posle velikog odmora Madjari su se vratili u igru. Za samo tri minuta su minus od dva gola preokrenuli u vodjstvo 5:4 što je do kraja četvrtine anulirano.

U poslednjih osam minuta Srbija je igrala mirnije, kvalitetnije i efikasnije. Zaslužen trijumf, četvrti naslov ovog leta za srpsku selekciju.

Selektor Vladimir Vujasinović je vodio sledeći tim gol­ma­ni: Mi­lan Vi­to­ro­vić, La­zar Do­bo­ža­nov (obo­ji­ca Voj­vo­di­na), cen­tri: Ni­ko­la Ra­du­lo­vić i Mar­ko Ma­noj­lo­vić (Par­ti­zan Raj­faj­zen), zgod­na stra­na: Ga­vril Su­bo­tić, Draško Go­gov, Og­njen Sto­ja­no­vić, (svi Par­ti­zan), ne­zgod­na stra­na: Ma­te­ja Asa­no­vić (Par­ti­zan), Đor­đe Le­kić (Voj­vo­di­na), Ivan Gvo­zda­no­vić (Voj­vo­di­na), be­ko­vi: Ni­ko­la Jak­šić, Mi­haj­lo Re­pa­no­vić (obo­ji­ca Par­ti­zan), Ra­do­mir Dra­šo­vić (Crvena zvezda).Pomagali su mu Zoran Milenković , Nikola Radojičić, fizioterapeut Marko Jović.

U prvoj četvrtini Stojanović je pogodio za 1:0 da bi do kraja tog dela igra odlični Drašović dva puta bio efikasan. U drugih osam minuta za 4:1 je pogodio Asanović. U trećoj četvrtini jedini gol za Srbiju za izjednačenje postigao je Gogov. Strelci odluke su bili Subotić i Jakšić.

Ovim je završeno sjajno reprezentativno leto u kojem je Srbija apsolutno dominirala. Tri seniorska zlata, juniorski tron i četvrto mesto na SP omladinaca na takmičenju u kojem nisu izgubili meč. 

Nema šta vaterpolisti Srbije su najuspešniji ekipni sport u našoj zemlji.