UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
31.07.2014 13:53 Starost: 10 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

Juniori sutra putuju na SP u Istanbul

Najbolji mlađi juniori Srbije će u Istanbulu učestvovati na Svetskom prvenstvu za 1996. godište (2  - 10. avgust)

Selektor Vladimir Vujasinović na SP vodi sastav- golmani: Alen Osmanović (Partizan), Radoslav Filipović (Vojvodina), bekovi: Nemanja Bakić (Partizan), Ivan Gvozdanović, Aleksa Petrovski (obojica Vojvodina), desna strana: Filip Janković, Filip Radojević, Aleksandar Andrejević (svi Partizan), leva strana: Borislav Jovanović (Vojvodina), Radomir Drašović (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Partizan), centri: Marko Manojlović (Partizan), Nebojša Toholj (Vojvodina).

Na spisku nema jednog od najtalentovanijih srpskih igrača ove generacije, beka Partizana Nikole Jakšića zbog povrede i postoji šansa da se pojavi na EP ta 1996. u Tbilisiju. Vujasinović je istakao kvalitet Radeta Joksimovića koji samo iz taktičkih razloga nije otišao na SP.

Srbija će u subotu u prvom kolu D grupe igrati sa Peruom, u nedelju je rival Novi Zeland, u trećem je slobodna, a u utorak u derbiju grupe igra sa Hrvatskom. U poslednjem kolu u sredu sastaće se sa Kanadom.

Uz Vujasinovića, u stručnom štabu su i treneri Miloš Ćirić i Nikola Radojičić, lekar Miodrag Nastić i fizioterapeut Đurđa Antunović. Uz ekipu u Istanbulu će biti i generalni sekretar VSS Nemanja Marijan, kao tim menadžer, i Mirko Bradajić, u ime Stručnog saveta.

Sastavi grupa:

A grupa: Kazahstan, Španija, Mađarska, SAD i Egipat.

B grupa: Australija, Iran, Argentina, Crna Gora i Japan.

C grupa: Brazil, Italija, Južna Afrika, Turska, Rusija.

D grupa: Srbija, Peru, Hrvatska, Kanada, Novi Zeland.