UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.01.2024 17:48 Starost: 105 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA, izjave Stevanovića i Mandića

Foto S.Sandic

Selektor Uroš Stevanović je podelio utakmicu u dva dela:

- Mislim da smo bolje počeli,da smo imali kontrolu tri četvrtine. Propustili smo naše šanse u trećem delu i početkom poslednjeg sa igračem više a onda smo u tri napada i dva minuta izgubili utakmicu. Ponavljam dobro smo prišli, bilo je i grešaka ali verujem da niko nije očekivao ovakvu utakmicu odnosno da smo i Grčka i mi pokazali više nego što se očekivalo. Ostala je još jedna utakmica i želimo da je završimo pobedom. Već smo se okrenuli Dohi i Svetskom prvenstvu. Vidljivo je da ima puno da radimo, to bi bilo jasno i da smo imali više pobeda. Ovo nam je tek treća utakmica u kompletnijem sastavu. Treba vremena ne može ništa preko noći.

Dušan Mandić je ovako video duel sa Grcima:
-  Videli smo ravnopravnu igru tri četvrtine. Nismo iskoristili da se odlepimo na 7:4 i potom smo odmah primili gol što ih je vratilo u igri. I treća četvrtina je bila solidna ali zašto smo onako pali u poslednjoj...Ne znam.

Zatim je nastavio:
- Pogledaću sam snimak da vidim šta nam se to dogodilo. Grci su u ovom trenutku bolji, to je činjenica. Želje su bile veće, nije lako igrati ove utakmice. Ne znam, moramo mnogo bolje, čvršće, disciplinovanije,  skoncentrisanije u napadu. Iz ovakvog napada kreće loša odbrana.

Ostala je još jedna formalnost:
- Nije formalnost, želimo da je odradimo na pravi način. Sledeće prvenstvo nije daleko, tu je jako bllzi. Grupa u Dohi je teška, nema lakih utakmica. Da se što pre dozovemo pameti biće nam lakše.