UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.01.2024 16:37 Starost: 105 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA Srbija poražena od Grčke, za kraj meč za sedmo mesto

Foto S.Sandić

Srbija – Grčka 10:12 (5:3, 2:4, 1:1, 2:4)

Bazen Mladost. Sudije: Kovač (Mađarska), Burže (Francuska). Igrač više: Srbija 11 (4), Grčka 9 (6). Peterci: Srbija 1 (1), Grčka 2 (2).
SRBIJA: Filipović, Mandić 3, S. Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić 2, Radulović 2, Drašović, N.Jakšić, Milojević, Ubović, Lukić 1, V.Rašović, Mitrović.
GRČKA: Zerdevas, Genidunas 3, Skumapkis, Giuvetis 1, Funtulis 3, Papanastasiju, Dervišis, Argiropulos, Alafrakis 1, Kakaris 2, Nikolaidis 1, Vlahopulos 1, Zorzatos.

Srbija će u utorak u 15 časova igrati za sedmo mesto na EP u Zagrebu protiv poraženog iz duela Crna Gora – Rumunija. To je epilog poraza u prvoj utakmici razigravanja za peto do osmo mesto sa Grčkom.

Svetski vicešampion, jedan od favorita za medalju u igri bez prevelike energije je zasluženo pobedio, zahvaljujući prikazanoj igri u poslednjoj četvrtini. U prethodne tri Srbija je bila ravnopravna, propuštala je prilike da se odlepi. Kada je ušla u probleme sa igračem više (poslednjih šest bez realizacije) i igračem manje (maksimalna realizacija Grka u poslednjih osam minuta, tri gola i peterac), bilo je jasno da od uspeha neće biti ništa.

U sastavu su bili na golu Filipović (10 odbrana), Lukić i Lazić. Srbija je dobro počela. Na tri vođstva Grci su odgovorili, da bi u poslednjem minutu Strahinja Rašović i Lukić doneli prednost od dva gola.

Lazić je sredinom druge četvrtine doneo još jednom prednost od dva gola 6:4 da bi za nepuna tri minuta grčki igrači serijom 3:0 prvi put poveli. Pet sekundi pred odmor Mandić je pogodio za izjednačenje.

Pad je počeo da se oseća u trećem delu. Potpuno su indisponirani bili jaki aduti Jakšić i posebno Strahinja Rašović koji je nekoliko puta sa igračem više imao slaba rešenja. Lazić je doneo prednost u prvom napadu i bila je to poslednja uspešna realizacija brojčane prednosti u bazenu.

Raspoloženi Funtulis je izjednačio u sledećoj akciji. Do poslednjeg odmora Srbi su propustili tri, Grci dve prilike sa igračem više. Grčki centri su opteretili naše bekove, ispali su Randjelović i Milojević. Na drugoj strani selektor Grčke Vlahos je do kraja imao kompletan tim.

U poslednjem delu srpska igra nije bila na nivou. Grci su brzo iskoristili dva puta igrača više, zatim realizovali peterac za nedostižnu prednost 11:8. Seriju je prekinuo Mandić, ali je ponovo naredni napad rivala bio efikasan preko Kakarisa sa igračem više. Gol Radulovića iz kontre je bio tačka na izgubljenu utakmicu.