UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.01.2024 15:59 Starost: 110 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA: Ubedljiv trijumf za sedmo mesto u Evropi

Foto S.Sandic

Srbija – Rumunija 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3)

Bazen Mladost. Sudije: Kolombo (Italija), Burže (Francuska). Igrač više: Srbija 13 (9), Rumunija 4 (2). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 4, S.Rašović 3, Ranđelović, Lazić 4, Radulović 1, Drašović 2, N.Jakšić 1, Vico 1, P.Jakšić, Lukić 1, V. Rašović, Mitrović.

RUMUNIJA: Tis,Belenješi, Lutesku 1, Fulea, Vrančeanu 2, Pritesa, Tepelus 1, Nemtu 1, Kolodrovči 1, Đorđesku, Juedan, Vančik 1, Dragusin.

U utakmici koja skoro ništa nije značila Srbija je očekivano lako savladala Rumuniju i osvojila sedmo mesto na EP u Zagrebu. Plasman bolji za dva mesta od Splita ali daleko od onoga što je ekipa želela. Sve je danas odrađeno kao dobar trening posle kojeg su srpski vaterpolisti krenuli za Beograd.

Razlika u klasi je bila evidentna. Za Rumune je prvenstvo završeno za mnoge neočekivanim ulaskom medju osam čime je izboren plasman na SP u Dohu. Srbiji je bilo važno da se pobedom okonča takmičenje.

U prvoj četvrtini raspoloženi su sa tri gola bili Mandić i dva Lazić. Do kraja su bili najefikasniji srpski igrači sa četiri pogotka bez promašaja. Tepelus je iz kontre u finišu prve četvrtine pogodio mrežu Filipovića koji kao golman Oradee jako dobro poznavao rumunske vaterpoliste. Ni tada tempo nije bio preterano jak a u drugoj četvrtini je bio još mirniji. Dva puta igrača više su realizovali Strahinja Rašović i Nikola Jakšić. Rumuni su dobili na poklon još jednu kontru za 7:2. Radulović je pogodio iz igre a zatim se možda i brzopleto šutiralo sa igračem više dva puta (Viktor Rašović i Radulović). U poslednjim sekundama Rumuni su iskorstili prvi put igrača više preko Luteskua.

Treći nastavak je poslužio za vežbanje igrača više. Od četiri prilike videli smo  tri realizacije, Drašović, Mandić i Lazić da bi jednu kontru realizovao i Strahinja Rašović.

U poslednjih osam minuta na golu je bio Branislav Mitrović, dobio je nehotice udarac u jednom napadu Rumuna ali bez posledica . Odradjivao se posao. Gotovo bez pravih odbrana se igralo, pa su Rumuni to iskoristili sa tri gola najviše u jednoj četvrtini ali i najviše primili šest. Na kraju sve prema očekivanju, bez napora, ubedljiv trijumf za sedmo mesto.