UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.01.2024 16:05 Starost: 114 days

Kategorija: Reprezentacija, Croatia 2024

EP HRVATSKA - Izrael prvi rival u petak

Foto S.Sandić

Srpski vaterpolisti su se danas smestili u Hotel Internacional u Zagrebu. Posle podne je odrađen prvi trening a u petak u 17 časova je prva utakmica na EP. Rivall je Izrael koji je pre 18 meseci u Splitu pobeđen 18:3 i dileme oko pobednika ne bi smelo da bude.

Preostala dva rivala su Malta i Nemačka i za očekivati je da Srbija bude prva u grupi.U osmini finala bi rival trebalo da budu ili Francuska ili Crna Gora.

- Puni smo samopouzdanja, spremni smo za takmičenje. Oseća se uzbuđenje. Videćemo šta nam znači to što imamo lakšu grupu jer naša prava utakmica će biti osmina finala. Nema pritiska oko olimpijske vize. Neće biti lako u  Zagrebu to da se odradi. Imamo kasnije i Dohu gde je svetsko prvenstvo kao drugu priliku i optimisti smo - rekao je Dušan Mandić.

Strahinja Rašović je veliki optimista:

- Nismo došli ovde da budemo samo u četvrtfinalu. Želja nam je da idemo do kraja ali videćemo koliki su nam dometi. Zbog devetog mesta u Splitu smo sada u slabijoj grupi i to moramo da iskoristimo za uigravanje pred kasnije daleko važnije utakmice.

Igrači: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek),  Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Stručni štab: Uroš Stevanović (savezni selektor), Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Ostojić (treneri), Dajana Zoretić (kondicioni trener), Vladimir Radović i Aleksa Nikolić (fizioterapeuti), dr Nikola Repac (lekar), Mihajlo Korolija (tim menadžer).

Debitanti su na Evropskom prvenstvu: Filipović, Petar Jakšić, Lukić, Milojević i Ubović.