UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.12.2023 14:04 Starost: 121 days

Kategorija: Saopštenja

Sport Time Balkans zastupnik Nike tehnički sponzor VS Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije imaće novu uniformu od početka 2024. godine – potpisano je tehničko sponzorstvo sa kompanijom Sport Time Balkans, ekskluzivnim zastupnikom brenda Nike za Srbiju. Novu opremu muška reprezentacija će nositi na EP u Zagrebu dok će devojke to učiniti takmičiće se u Ajndhovenu.

Na predstavljanju novog ruha i ozvaničavanju partnerstva, na bazenu „15.maj Milan Gale Muškatirović“, , novinari su imali priliku da saznaju više o sponzorstvu i da čuju najavu pred takmičenja reprezantacija početkom 2024. godine.

„Vizija kompanije Sport Time Balkans je da inspiriše ljude da pomeraju granice kroz sport. Verujemo da su naši divni vaterpolisti i vaterpolistkinje, uzor i inspiracija mladim generacijama da zavole sport i jednog dana I sami budu veliki šampioni. Verujemo da će novi početak doneti još mnogo uspeha i pobeda srpskom vaterpolu“, izjavila je generalna direktorka kompanije Sport Time Balkans, ekskluzivnog distributera brenda Nike za Srbiju, Mirjana Jokić.

Podsetila je da je pre 15 godina NIKE takođe opremila vaterpolo reprezentaciju koja je tada počela seriju velikih uspeha. Izrazila je želju da se istorija ponovi i da na narednim takmičenjima nacionalni tim bude uspešan-

Ispred Vaterpolo saveza Srbije, predsednik Viktor Jelenić je rekao da je sponzorstvo velika stvar za najtrofejniji timski sport u srpskoj istoriji. Ugovor je potpisan na tri godine.

„ Čast nam je što imamo priliku da ostvarimo saradnju sa svetski poznatim brendom Nike i verujemo da u saradnji sa kompanijom Sport Time Balkans možemo da ostvarimo odlične rezultate na predstojećim takmičenjima. Srećan sam što su sve selekcije sada opremljene brendom Nike. Tu je i novi logo, meni se dopada. Verujem da će logo pomoći da krenemo u osvajanje medalja.“, dodao je Jelenić.

Prisutnima su se obratili i selektori muške i ženske vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović i Dragana Ivković.

- Nadam se da će obnova saradnja sa renomiranom kompanijom imati simboliku kao i od 2008. Tada je krenula nova generacija koja se oprostila u Tokiju. Od Rima 2009. je počela serija osvajanja medalja. Nadam se da ova nova ekipa od Zagreba , Dohe i Pariza početi sa uspesima. Pripremama sam jako zadovoljan. Imali smo nekoliko pehova. Na žalost ni protiv Hrvatske  na sparingu nismo bili kompletni. Očekivanja su uvek najveća. Prvi fokus je osmina finala i na to smo prvo koncentrisani. Idemo od utakmice do utakmice.- rekao je Uroš Stevanović selektor muške reprezentacije.

Dodao je da je zahvalan što je jedna takva kompanija prepoznala energiju reprezentacije Srbije koju ulažu u ostvarenje vrhunskih rezultata i što je Nike postao deo njihove vaterpolo porodice.

Koleginica sa klupe ženske reprezentacije Srbije, Dragana Ivković rekla je da ponosna što vaterpolo ima novog sponzora koji će biti inspiracija svim vaterpolistkinjama da daju svoj maksimum na predstojećim takmičenjima, najavivši Evropsko prvenstvo za dame u Ajndhovenu, od 5. januara, na kojem će Srbija deliti grupu sa Turskom, Rumunijom i Češkom.

- Imali smo najkvalitetnije pripreme do sada. Radili smo sa Hrvaticama, imali smo rad u Holandiji, turnir u Mađarskoj. U početku imamo egal utakmice i posle ćemo da vidimo koliko vredimo sa jačim sastavima. Nosila sam kao igrač opremu Nike. To je svetski brend i nadam se da će i nama pomoći da ostvarujemo sve bolje rezultate- dodala je Dragana Ivkovič

Događaju su prisustvovali i reprezentativci Srbije koji su igrali sparing utakmicu sa hrvatskim kolegama neposredno pre konferencije, Branislav Mitrović, Savo Ranđelović i Nikola Jakšić, a novinari su imali priliku da se uvere u redizajniran logotip VSS i samo uniforme koje su bile prikazane na lutkama.

Vaterpolo reprezentacije Srbije u 2024. godinu ulaze sa najvišim ambicijama, a nema sumnje da će uz novu opremu i tehničkog sponzora biti još motivisaniji da ostvare što bolje rezultate.