UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.02.2024 16:12 Starost: 77 days

Kategorija: Doha 2024

SP DOHA Susreti sa Hrvatskom uvek spektakl

foto Marcel ter Bals/MTB-Photo

 

Nisu srpski igrači čekali ishod susreta osmine finala da bi znali ko im je protivnik. Kina nije imala ni gram šanse protiv Hrvatske pa će u utorak u 17 na delu ponovo biti stari svetski klasik izmedu Srba i Hrvata.

Od osamostaljenja Srbije dve velike ekipe su se na Svetskim prvenstvima sastale pet puta. Hrvatska vodi 3:2 u pobedama. Bili su bolji u polufinalima Melburna 2007 10:7, Budimpešte 2017. 12:11 i četvrtfinalu ponovo Budimpešte 2022. 14:12. Srbija može da se pohvali sa dve pobede, u polufinalu Rima 2009.12:11 i finala u Kazanju 2015. sa nezaboravnih 11:4.

Dok su Hrvati obavljali formalnost, srpska ekipa je takmičarski naboj održavala sparingujući sa Grcima. Zadovoljstvo zbog tri pobede u grupi, plasmana u Pariz je već zaboravljeno jer je cilj da se u nastavku takmičenja pokaže što više i ostvari što bolji rezultat.

- Odlično se poznajemo, često smo i igrali i trenirali zajedno. Znamo koje su im vrline a gde su malo slabiji. U Zagrebu, na Evropskom prvenstvu su pokazali da su odlična ekipa, da su zreli za medalju – kaže srpski centar Nemanja Vico.

Pamti srpski reprezentativac poslednji susret:

- Izgubili smo u četvrtfinalu u Budimpešti. Bili su nešto bolji. Glavni aduti su im odlični centri Lončar, Vrlić, Krapić. Njih moramo da neutrališemo. Imaju odličnu spoljnu liniju, takodje su vrsni plivači.

Duel će biti žestok:

- To nema sumnje, sigurno je da smo motivisani i jedni i drugi. Ne predajemo se do kraja i tako će biti i ovoga puta. Mislim da imamo šanse, da se ovaj meč završi u našu korist.Željni smo duela, jedva čekamo da počne. Mnogo bi nam značila pobeda i za samo takmičenje i za dalju karijeru u reprezentaciji. Ne treba da pričam da ćemo dati sve od sebe.

Sava Ranđelović je odigrao veliki broj utakmica sa Hrvatima. Iskustva su uvek ista:

- Fizički i psihički teški mečevi do samog kraja. Bilo je nezaboravnih utakmica poput Kazanja, Rija, Beograda, bilo je i dana kada su oni bili bolji. Mirni smo, hladne glave, spremni da pokažemo da smo u dobroj formi. Odlično se poznajemo, nema tu iznenađenja u igri. Presudiće detalji, mirnoća, veća želja. Duel je derbi četvrtfinala jer zna se kakva uzbuđenja donosi. Verujem u ekipu, učinićemo sve što možemo da slavimo.