UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.02.2024 16:56 Starost: 82 days

Kategorija: Doha 2024, Reprezentacija

SP DOHA Novi izazov sa starim rivalom

Foto Marcel Tel Bals MTB-Photo

U drugom kolu Svetskog prvenstva u Dohi Srbija će odmeriti snage sa Crnom Gorom (sreda 15.30). Dva sastava su uspešno prošli prvo kolo, Srbija pobedom protiv Japana 17:10 a Crna Gora boljim izvođenjem peteraca protiv SAD u meču kojem je osim početnog vođstva rivala 1:0 stalno imala prednost.

Utakmica ima veliki značaj. Ako Srbija i Crna Gora želje jedno od prva dva mesta u grupi, onda bi uspešniji u drugom kolu napravio ogroman korak.

- Znamo kakav je ulog i sa optimizmom ulazimo u meč. Igrali smo sa Crnom Gorom više puta u proteklom periodu i nikada nije bilo lako. Dovoljno je da se podsetimo Fukuoke gde su na početku bili odlični vodili 5:0 da bi na kraju uspeli da preokrenemo rezultat i kroz peterce stignemo do četvrtfinala. Imaju odlične golmane, sa Lazovićem sam igrao, Ukropina, Radović, Mršić su kvalitetni šuteri. Mlada poletna ekipa, sigurno dobro fizički pripremljena. Sa druge strane i mi imamo adute, pripremili smo se za težak meč i verujem da imamo pravo da se nadamo uspešnom rezultatu – kaže Radomir Drašović.

Srbija i Crna Gora su često igrali na svetskim prvenstvima. U Barseloni 2013, Crna Gora je pobedila 9:8 i prekinula niz poraza od velikog rivala. U Kazanju 2015. Srbija je bila bolja 11:8, u Gvandžuu 2019 remi 10:10, u Budimpešti 2022. 10:7 i Fukuoki 2023 pobeda na peterce. Dve reprezentacije su tri puta igrale u finalima EP, Srbija je pobedila dva puta.

Prvo kolo sa rivalom koji može samo da natera na umor nije pokazalo koliko Srbija može. Napad je delovao sigurno 35-17, igrač više korektan 9-4, odbrana Filipovića 19-9 uz dve neutralisane kontre Japana. Jakšić, Mandić i Strahinja Rašović su bili precizni, bez mnogo trošenja lopti. Za početka je to bilo kako treba ali pravi izazovi tek slede.