UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.02.2024 18:36 Starost: 75 days

Kategorija: Doha 2024

SP DOHA Vreme za revanš Grčkoj

Foto S.Sandić

Srpski vaterpolisti u subotu u 14 časova utakmicom protiv Grčke zatvaraju svoje učešće na svetskom prvenstvu u Dohi. Pobeda protiv još uvek aktuelnog vicešampiona sveta i Olimpijskih igara donosi peto mesto, lep završetak takmičenja.

U poslednje vreme Srbija nema mnogo uspeha u duelu sa Grcima . Poslednje tri utakmice su izgubljene. U Fukuoki u polufinalu je Grčka bila ubedjiva 13:7, pre toga u Svetskoj ligi u Podgorici su dobili na peterce i na kraju, nedavno u Zagrebu u razigravanju za peto do osmo mesto su pobedili 12:10.

- U ovom sastavu smo doživeli nekoliko poraza od njih i ovo je lepa prilika da im se revanširamo. Ostaje žal za porazom od Hrvatske, bio je to loš dan i to smo pokazali dan kasnije pobedom protiv Mađara. Spremićemo se da u poslednjoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat. Znamo kvalitete Grka, znamo odakle nam preti najveća opasnost ali ponavljam veliki je motiv da takmičenje završimo na najbolji mogući način – rekao je jedan od naših najistaknutijih igrača Sava Ranđelović.

U finalu igraju Italija i Hrvatska, za bronzu će se boriti Španija i Francuska, a za sedmo mesto Crna Gora i Mađarska.