UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.02.2024 14:03 Starost: 77 days

Kategorija: Doha 2024

SP DOHA, Srbija pobedila Mađarsku igra sa Grčkom za peto mesto

foto VSS Foro Marcel ter Bals MTB Photo

Srbija – Mađarska 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2)

Sudije: Franulović (Hrvatska), Spiritosanto (SAD). Igrač više: Srbija 7 (4), Mađarska 12 (3). Peterci: Srbija 2 (2), Mađarska 1 (1).

SRBIJA: Filipović, S.Rašović 3, Ranđelović 1, P.Jakšić 1, Vučinić 1, Drašović 2, N.Jakšić, Vico 1, Lukić 1, V.Rašović, Mitrović, Lazić 1, Gladović Selektor: Stevanović

MAĐARSKA: Vogel, Anjal, Manherc, Vamoš, Nađi 1, Zalanki 3, Fekete, Nemet 1, Varga 2, Jančik 1, Kovač 1, Banjai, Vigvari 1. Selektor Varga.

U uvek teškoj utakmici posle poraza u četvrtfinalu Srbija je možda najboljom partijom na prvenstvu savladala svetskog prvaka u odlasku Mađarskau i za peto mesto će u subotu igrati protiv Grčke.

Bilo bi nepravedno da je Mađarska iskoristila poslednji napad. Varga je tražio tajm aut, gurnuo je i golmana Vogela u napad. Imao je čuvar mreže lepu priliku ali ga je nadmudrio naš golman Filipović, bez sumnje najbolji pojedinac susreta sa 12 odbrana i 55 posto uspešnosti. Koliko je bio kritikovan za igru protiv Hrvatske sada je bio besprekoran kao i odbrana tokom najvećeg dela meča. Igrali smo bez kažnjenog Mandića.

Igrač više sasvim dobar, igrač manje sjajan. U druge dve četvrtine Mađarska nije pogodila sa igračem više.

Srbija je prvu četvrtinu odigrala besprekorno. Hrabro, raspoloženo, efikasno, od 0:1 jedinog vođstva Mađara Lazič je glavom izjednačio a Vučinić doneo prednost. Uz mnogo sreće Varga je izjednačio a onda su Srbi zagospodarili bazenom, Strahinja Rašović dva puta (jednom iz peterca) i Drašović (iz peterca) su doneli ogromnu prednost.

Pojačali su Mađari agresivnost u drugoj četvrtini, Slabog Vogela je zamenio Banjai. Posle pet minuta je bilo 5:5. Srbija se nije predavala, pogodili su za 6:5 i 7:6 majstorski Petar Jakšić i Strahinja Rašović. Na poluvremenu je bilo nerešeno.

Odbrana je dobila treći deo. Izdržala je sve akcije rivala sa igračem više. Ranđelović je iskoristio šansu za novo vođstvo, potom je Vico majstorski realizovao akciju sa igračem više. U samom finišu Rašović je pogodio rogalj gola a Zalanki je 2o sekundi pre poslednjeg odmora smanjio.

U prvom napadu poslednjeg dela je Drašović iskoristio igrača više, Odbrana je i dalje blistala a kada je Lukić 4,45 ispalio projektil sa deset metara i prednost 11:8 pobeda je bila na vidiku, Nisu se svetski prvaci predali, Jančik je smanjio na dva, Vigvari 2,37 do kraja na gol prednosti. Nije bilo promena, ostvarena je vredna pobeda, pokazak karakter. Susret će pamtiti debijem na SP Luka Gladović i prvom golom Petar Jakšić.Igrali su deset minuta i opravdali očekivanja,